Larisa Florian urca pe podium la Grand Prix-ul de la Budapesta

0
Posted June 26, 2016 by Lucian Popa in Sporturi de contact
Ciao restaurant - pizzerie

larisaÎn perioada 25-26 iunie la Budapesta s-a desfăşurat o nouă ediţie a Grand Prix-ul de judo rezervat atât băieţilor cât şi fetelor. Judeţul Bihor a fost reprezentat de o delegaţie destul de numeroasă, este vorba de judoka legitimaţi la CSM – Liberty Oradea. Cel mai bun rezultat al delegaţiei noastre de până acum, a fost obţinut de Larisa Florian cea care în cadrul categoriei 52 kilograme a terminat pe locul al treilea. într-un concurs care a adunat la start nume sonore ale categoriei.

În primul tur al competiţiei, Larisa Florian a dispus de Madelene Rubinstein din Norvegia prin ippon. În turul al doilea orădenca a reuşit o performanţă notabilă trecând de Angelica Delgado din SUA, cea care este calificată la Jocurile Olimpice şi numărul cinci mondial.

După aceea pentru intrarea în finală, judoka pregătită de Aurelian Fleisz şi Alexandru Goncearenko a cedat în faţa sportivei Distria Krasniqui din Kosovo, nimeni alta decât campioana mondială de la juniori de anul trecut.

În unul dintre meciurile pentru locul trei, Larisa Florian (foto pe podium) a avut din nou o evoluţie bună reuşind să o învingă tot prin ippon, pe Christianne Lengentil din Mariutius, cea care etse actuala campioană a Africii.

În finala mare campioana mondială Majlinda Kelmendi a trecut de compatrioata ei Distria Krasniqui

În primul tur şi datorită faptului că încă sunt juniori, Marcel Cercel şi Vlad Luncan au părăsit competiţia, la fel ca şi Andreea Florian, sora Larisei, ei având nevoie de experienţă internaţională pentru a confirma pe viitor.

Duminică 26 iunie  vor intra în competiţie Lorena Podelenski (70 kilograme) care în primul tur va lupta cu MATNIYAZOVA Gulnoza din Uzbekistan. Kunzsabo Luca va avea tur liber la – 100 şi va lupta după aceea cu ucrainianul ROMANYUK, Oleksandr. Colegul acestuia Radu Valentin la aceeaşi categorie va lupta cu câştigătorul dintre REITAN, Henrik (NOR) şi SAVYTSKIY, Anton (UKR).


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)