Catalin Morosanu marele absent al Galei Superkombat Mamaia 2016

0
Posted July 28, 2016 by Lucian Popa in Sporturi de contact
Ciao restaurant - pizzerie

Catalin MorosanuCătălin Moroșanu a fost diagnosticat cu hernie discală posterioară și va rata participarea la Gala Superkombat, de sâmbătă, de la Mamaia, înlocuitorul său în confruntarea cu turcul Murat Aygun, elevul lui Peter Aerts, urmând să fie anunțat joi dimineață.
După ce a acuzat dureri puternice în zona gâtului, greul ieșean a făcut un RMN, iar medicii i-au interzis să lupte împotriva lui Aygun.

“Riscă o accidentare gravă, orice lovitură îl poate scoate pentru totdeauna din circuit”, a fost mesajul medicilor care l-au consultat pe Moroșanu, luptătorul începând deja tratamentul de recuperare la o clinică din Iași, iar în aceste zile va continua la București.
Promotorul Eduard Irimia a anunțat că evenimentul se va desfășura conform programului, urmând ca Moroșanu să fie înlocuit până joi dimineață de un alt sportiv. “Norocul nostru este că avem patru meciuri puternice în gală, iar la noi evenimentele nu depind de un singur sportiv. Mă bucură și faptul că eroii locali au atras deja peste 60% din public, iar interesul este major. Turcul era furios când a aflat decizia, până joi știm cine va lupta în locul lui Cătălin Moroşanu (foto). Îi dorim însănătoșire grabnică și îl așteptăm cât mai repede în ring”, a declarat Irimia.
Unul dintre colegii lui Moroșanu, Sebastian Cozmâncă, anunțat deja o gală a decis să-l provoace pe Aygun, cel care a declarat că este doar un tertip al ieșeanului pentru a evita o confruntare directă. “Vorbește prostii. Păi am ajuns să mă tem de un turc? Sper ca domnul Irimia să accepte o posibilă confruntare cu Sebastian Cozmâncă. Să vedeți ce bătaie îi dă turcului, să nu îl mai aud vorbind”, a spus Moroșanu.

Luptătorul ieșean Sebastian Cozmâncă îl va înlocui pe Cătălin Moroșanu, colegul său de sală și antrenament, în meciul cu turcul Murat Aygun, antrenat de Peter Aerts, în gala Superkombat, care va avea loc sâmbătă, de la ora 20:00, la Idu Tenis Arena din Mamaia.
“Este cea mai mare veste pe care o puteam primi. Le mulțumesc organizatorilor că au acceptat să lupt în locul lui Cătălin și că eu voi avea onoarea să îi închid gura turcului”, a spus Cozmâncă imediat după aflarea veștii, în timp ce se afla în cantonament pentru gala de la Mamaia, unde urma să lupte cu surinamezul Clyde Brunswijk.
În vârstă de 24 de ani, sportivul a devenit cunoscut după ce în urmă cu șapte luni a acceptat un meci în Grecia în ultima zi împotriva unui adversar cu 30 de kilograme mai greu și a reușit să îl învingă clar, punându-l odată și la podea. La debutul său în Superkombat, anul trecut, Cozmâncă a câștigat cu un KO brutal chiar în prima repriză printr-o lovitură înaltă de picior la cap.
“De data asta, Sebastian este și la capacitate 100% fiindcă el oricum trebuia să lupte în această gală, așa că va fi o mare surpriză pentru turc. Nu am fi lansat provocarea dacă nu credeam în potențialul lui Sebastian”, a spus și antrenorul celor doi, Mihai Constantin.

Luptătorii din gala Superkombat, care se va disputa sâmbătă, de la ora 20:00, la Idu Tenis Arena din Mamaia, vor efectua cântarul oficial vineri, de la ora 18:00, la City Park din Constanța, iar la ora 22:30 vor fi prezentați oficial în Piațeta Cazino din Mamaia. Totodată, Asociația Litoral Delta Dunării, partener oficial al evenimentului, a anunțat că legendarul campion K-1, olandezul Peter Aerts, prezent la gală cu turcul Aygun, va fi desemnat Ambasador al stațiunii Mamaia.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)