CSM – CSU Oradea are sanse reale de a elimina BC Prievidza

0
Posted July 21, 2016 by Lucian Popa in Baschet

basCSM CSU Oradea întâlnește pe BC Prievidza în primul tur preliminar al Basketball Champions League – ediția 2016/17. Leii Roșii se duelează, așadar, din postura de campioni ai României, cu campioana în exercițiu a Slovaciei. Se va juca în dublă manșă.

Primul meci se va disputa pe 27 septembrie 2016, la Arena Antonio Alexe din Oradea. Jocul revanșă se va disputa două zile mai târziu, adică la 29 septembrie, în Slovacia.

Prievidza a câștigat campionatul Slovaciei de patru ori, ultimele două titluri consemnându-se în 2012 și 2016. Este un club cu bogată tradiție în baschetul slovac și cehoslovac. Are experiență în arena internațională și este un club cu intenții curajoase pentru sezonul următor. Gruparea amintită a luat ființă în anul 1947 și a participat în campionatul Cehoslovaciei până la scindarea acestei țări.

În sezonul 2015/16, Prievidza a participat în Cupa Alpe Adria, unde a avut cinci victorii și șapte meciuri disputate și s-a oprit în semifinale.

Potrivit regulamentului specific al competiției, în Basketball Champions League fiecare club joacă după regulamentul din propria țară. Astfel, CSM CSU Oradea va putea folosi cinci jucători străini, dar are la dispoziție tot atâția jucători români de echipă națională.

De cealaltă parte, BC Prievidza va avea posibilitatea să înscrie șase jucători străini pe foaia oficială. În plus, adversarul roș-albaștrilor are în componență patru jucători din echipa națională a Slovaciei.

Echipa din Prievidza este antrenată de sârbul Miljan Curovic. La întâlnirea de la Munchen a reprezentanților celor două cluburi, ce a urmat tragerii la sorți, tehnicianul ex-iugoslav a surprins prin faptul că are informații detaliate despre CSM CSU Oradea și o parte a jucătorilor ex-iugoslavi care au evoluat sau o vor face pentru clubul bihorean.

Prievidza își dispută jocurile de pe teren propriu la Nike Arena, o sală cu capacitate de 3.400 locuri. Clubul slovac are culorile verde închis și alb.

Un aspect foarte important este legat de intervalul foarte scurt de timp între cele două meciuri ale primului tur preliminar. În ziua de pauză dintre meciuri nu va fi timp de antrenament și va fi timp limitat pentru scouting, mai ales că ambele echipe vor călători. Distanța între cele două orașe este de 415 kilometru pe șosea.

Jucători străini aflați sub contract cu Prievidza la ora actuală: Igor Maric (croat), Maro Batina (croat).

Până la ora confruntării din primul tur preliminar al Basketball Champions League, CSM CSU Oradea va avea la activ trei meciuri oficiale disputate (unul în supercupă, două în campionat). În schimb, Prievidza va disputa primul joc oficial în compania lui CSM CSU Oradea, campionatul slovac fiind programat să demareze în luna octombrie.

Prievidza și-a programat zece meciuri de pregătire. Acestea se vor desfășura între 23 august și 17 septembrie. Printre adversari se numără CEZ Nymburk, Khimik Youzhny și Kormend, echipe angrenate în cupele europene pentru sezonul 2016/17.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)