Dupa Titus Nicoara, Sean Denison decide sa revina la Oradea

0
Posted July 23, 2016 by Lucian Popa in Baschet

sean deSean Denison este noul component al echipei CSM CSU Oradea. Înalt de 2.11 metri, în vârstă de 31 ani, sportivul originar din Canada se întoarce la echipa alături de care a evoluat în sezonul 2013/14, atunci când Leii Roșii au disputat două finale în competițiile interne și au fost considerați cei mai buni debutanți ai sezonului în EuroChallenge.

Absolvent al universității Santa Clara, Sean Denison (foto) este jucător de poziția 5, care în liga universitară a evoluat la poziția 4, alături de un alt baschetbalist ce a evoluat ca pivot (John Bryant de la Bayern Munchen).

Cariera profesionistă a lui Sean a demarat în anul 2007, atunci când a semnat cu Tofas Bursa. El a petrecut trei sezoane legate la gruparea din Turcia, pentru ca în vara anului 2010 să fie legitimat de Eisbaren Bremenhaven, iar după un an a ajuns la Spartak Primorje Vladivostok. Denison a trecut în vara lui 2012 la Ataman Rostov, după care în 2013 a semnat cu CSM CSU Oradea.

Alături de Leii Roșii, Denison a avut medii statistice de 10.4 puncte, 5.3 recuperări, 1.2 capace, 1.1 intercepții, 1.1 pase decisive pentru 12.5 la eficiență în 21 minute pe partidă. Nord-americanul a avut procentaje de 57% la aruncările de două puncte, 39% la trei puncte, respectiv 58% la linia de pedeapsă.

După disputarea finalei de Cupa României în aprilie 2014, respectiv a Ligii Naționale în iunie același an, Sean a trecut în Polonia, la Polski Cukier Torun, formație la care a fost coleg de echipă cu Zarko Comagic și Will Franklin, jucători cu care a avut aceeași relație și la CSM.

Sezonul 2015/16 a demarat pentru Denison în Turcia, la Socar Petkim, în cel de-al 2-lea eșalon din această țară. El a avut 21 meciuri, cu medii de 16.1 puncte, 8.5 recuperări (2.7 ofensive), 2.0 pase decisive, 1.0 intercepții și 0.9 capace pentru 18.1 la eficiență în 33 minute pe meci. El a trecut pentru ultima parte a sezonului anterior la Polski Cukier Torun. Aici a bifat opt prezențe în prima ligă a Poloniei și a avut medii de 6.3 puncte, 4.6 recuperări, 1.1 pase decisive pentru 7.6 la eficiență în 17 minute pe partidă.

Sean Denison aduce o combinație de talie, combativitate, prezență în ambele faze ale jocului, interesul său fiind canalizat asupra rezultatului de pe tabela de marcaj. Spre deosebire de acel jucător pe care publicul din România a avut oportunitatea să-l vadă în sezonul 2013/14, canadianul și-a diversificat jocul, fiind un baschetbalist ce apelează mai des la aruncări de la distanță decât a făcut-o în trecut, fără ca procentajul său să aibă de suferit la acest capitol.

Denison devine al 5-lea jucător străin din lotul CSM CSU Oradea. Efectivul echipei pregătite de Cristian Achim se prezintă în felul următor:

Fundași – Branko Mirkovic, Andrei Mandache, Muhamed Pasalic, Martin Zeno
Extreme – Sean Barnette, Bobe Nicolescu, Rareș Pașca
Pivoți – Titus Nicoară, Bogdan Țîbîrnă, Sean Denison

Reunirea echipei este programată pentru 31 iulie anul curent.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)