Gabriela Szabo: “Sportivii rusi sunt buni la toate probele”

0
Posted July 22, 2016 by Lucian Popa in Altele sporturi

gabi-szaboAtleţii ruşi au fost suspendaţi de la Jocurile Olimpice, cu mai puţin de două săptămâni înainte de startul competiţiei organizate la Rio de Janeiro. Curtea de Arbitraj Sportiv a menţinut decizia luată anterior de Federaţia Internaţională de Atletism, după ce un raport independent a semnalat că în Rusia dopajul este un fenomen răspândit.

Chestionată pe acest subiect, Gabriela Szabo (foto), campioană olimpică şi multiplă campioană mondială, a declarat, la RFI, că atleţii ruşi excelează la toate probele, iar o Olimpiadă fără ei nu are sare şi piper.

”Sunt buni la toate probele. Un campionat mondial, european sau Jocuri Olimpice fără echipa Rusiei parcă nu mai are sarea şi piperul. Este o naţiune extrem de mare şi de importantă în lumea sportului Mie îmi pare rău că a început această nebunie. Nu ştiu foarte multe dedesubturi, dar mie sincer îmi pare rău că o asemenea naţiune nu participă la Jocurile Olimpice. Şi că foarte mulţi sportivi au de suferit datorită altora”, a precizat Szabo.
Presa internaţională aminteşte că separat Comitetul Olimpic Internaţuional analizează suspendarea tuturor sportivilor ruşi, după ce un al doilea raport face referire la dopaj susţinut în complicitate de către stat şi agenţiile de stat din Rusia.

“Principiul responsabilităţii colective nu poate fi acceptat”, a reacționat Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)