Memorialul “Antonio Alexe” cu doar trei echipa la start

0
Posted July 17, 2016 by Lucian Popa in Baschet

antonio alexeTurneul memorial Antonio Alexe (foto), ajuns la ediția a 7-a, se va desfășura la Oradea, în sala ce poartă numele regretatului baschetbalist, în perioada 8-10 septembrie anul curent. Spre deosebire de edițiile anterioare, turneul din acest an va cuprinde trei echipe, însă se anunță a fi unul dintre cele mai redutabile din istoria competiției.

Invitate la acest eveniment sunt KK Partizan Belgrad și BM Slam Stal Ostrow. Cele două grupări au confirmat participarea la turneul menit să prezinte echipa CSM CSU Oradea pentru sezonul competițional 2016/17. Astfel, după ce a fost onorată de participarea unor echipe puternice din Liga Adriatică, precum Metalac Valjevo (Serbia) și MZT Skopje (campioana Macedoniei), respectiv de cea a unor reprezentante ale Ungariei și Slovaciei, turneul memorial Antonio Alexe se va bucura de participarea unei multiple campioane a Serbiei și câștigătoare a Ligii Adriatice, respectiv de cea a unui club din Polonia.

Partizan Belgrad este cel mai mare nume din baschetul sârbesc, ex-iugoslav și după CSKA Moscova este probabil cel mai celebru club din baschetul profesionist în Estul Europei. Finalistă a cupei și campionatului Serbiei, respectiv clasată pe locul al 5-lea în ultima ediție a Ligii Adriatice, formația din Belgrad s-a redresat din punct de vedere organizatoric și financiar în ultima perioadă, sezonul următor având premise să relanseze cel mai mare brand din sportul de înaltă performanță al unei țări celebre pentru competitivitatea din jocurile de echipă.

BM Slam Stal Ostow vine după un sezon în care s-a clasat pe locul al 13-lea în primul eșalon baschetbalistic al Poloniei. A fost primul sezon în eșalonul de elită al țării amintite pentru clubul invitat la memorialul Antonio Alexe, după o perioadă de șase ani petrecuți în eșaloanele inferioare.

Confruntată cu probleme financiare în mai multe perioade ale existenței sale, gruparea din Ostrow a găsit resurse de supraviețuire și de a lega mai multe decenii de continuitate în sportul cu mingea la coș. Stal Ostrow a evoluat ultima dată în prima ligă pe parcursul sezonului 2008/09, când s-a clasat pe locul al 9-lea, dar s-a retras din următoarea ediție din lipsă de fonduri. Echipa a evoluat în ligile inferioare, iar în sezonul 2014/15 a câștigat cel de-al 2-lea eșalon, după ce a încheiat atât faza regulată, cât și playoff-ul în prima poziție.

Joi 8 septembrie, de la ora 19,00  CSM – CSU Oradea va juca cu BM Slam Stal Ostow, vineri 9 septembrie, de la aceeaşi oră BM Slam Stal Ostow va întâlni Partizan Belgrad pentru ca sâmbătă 10 septembrie de la ora 19,00 CSM – CSU Oradea să joace în compania sârbilor de la Partizan.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)