Oradenii au avut o comportare notabila la CE de tir pentru tineret

0
Posted July 24, 2016 by Lucian Popa in Altele sporturi
Ciao restaurant - pizzerie

Victor Kiss (al 4-lea de la dreapta la stinga)Cei doi tineri arcaşi orădeni – Victor Kiss (compound junior men) şi Vivien Bălteanu (compound cadet women), ambii legitimaţi la „Redpoint” Oradea – care au participat săptămâna trecută, alături de loturile naţionale ale României, la Campionatul European de Tineret, au ocupat locul 33 respectiv 17 în clasamentul general.

Cei doi sportivi au avut o evoluţie foarte bună, fiind într-o creştere accentuată comparativ cu rezultatele obţinute în luna mai la Cupa Europeană de la Heviz. Astfel, în calificări Victor Kiss a reuşit să tragă 626 de puncte (faţă de 574 la Heviz), iar Vivien Bălteanu a obţinut 554 de puncte (faţă de 499 la Heviz). Practic, ambii arcaşi şi-au depăşit cu mult recordurile personale. În competiţia pe echipe, Victor Kiss s-a clasat pe locul 9 alături de coechipierii săi Valentin Rusu şi Matei Vătafu, iar Vivien Bălteanu pe locul 6 cu colegele de echipă Anca Danileţ şi Ileana Neagoe. Cadeta orădeancă a mai concurat şi în eliminatorii, însă a fost eliminată în şaisprezecimi de Layla Annison (Marea Britanie). Juniorul Victor Kiss a tras foarte bine la eliminatorii, în confrutarea cu suedezul Robin Hedenvang (133 la 137 de puncte), cel mai bun rezultat al său de pînă acum. Dintre toţi sportivii români, cel mai bine clasat a fost Valentin Rusu (compound junior men), care a reuşit să ajungă pînă în sferturile de finală, pierzînd la un singur punct diferenţă în faţa italianului Jesse Sut (cel care va lua medalia de argint în finală).

Cu sprijinul Primăriei Oradea, DJST Bihor, Rivolto Cons, Liceului de Arte, Top Press, Proges şi LPS Bihorul, acesta a fost al doilea concurs internaţional pentru arcaşii orădeni, după Cupa Europeană de la Heviz din luna mai a acestui an. Obiectivul de creştere valorică a fost atins din plin, rezultatele celor doi sportivi contribuind la sustenabilitatea acestui sport olimpic în Oradea şi judeţul Bihor.

Următoarea competiţie majoră de tir cu arcul este Campionatul Naţional pentru copii şi juniori, care va avea loc în 9-11 septembrie, pe stadionul Universităţii din Oradea.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)