Patru romani ne vor reprezenta la Campionatele Mondiale de arte martiale mixte

0
Posted July 4, 2016 by Lucian Popa in Sporturi de contact
Ciao restaurant - pizzerie

paulRomânia va participa cu patru sportivi la Campionatele Mondiale de arte marțiale mixte (MMA) ce vor avea loc săptămâna viitoare în Las Vegas (SUA).

La această ediție, care se anunță a fi foarte puternică, s-au înscris 256 de sportivi din 40 de țări. Romania are toate șansele ca și anul acesta să se întoarcă cu cel puțin o medalie, sportivii fiind într-o formă foarte bună.

Raluca Dinescu, legitimată la Clubul Sportiv Agon, pornește cu o șansă mare la câștigarea categoriei—52 kg, vicecampioana europeană din 2015 având un palmares de trei victorii și o înfrângere și fiind una dintre cele mai valoroase sportive de MMA din România. Cu o experiență vastă în arte marțiale, ea are toate calitățile să repete cel puțin performanța de la Europenele de anul trecut.

Brașoveanul Paul Butacu (foto învingător), sportiv al Clubului Sportiv Tsu Shin Gen și Korona Fight Sport, are 5 meciuri și tot atâtea victorii, toate înainte de limită, precizează comunicatul.

Cristian Iorga, legitimat la Clubul Sportiv Agon, are un palmares de 7 victorii și doar o singură înfrângere în MMA. Este unul dintre cei mai buni practicanți de MMA din România, cu o experiență vastă în judo și BJJ (ju-jitsu brazilian) și cu o evoluție foarte bună în MMA.

Cel de-al patrulea sportiv care va reprezenta România la Mondiale este Marius Cantoneru, legitimat la Clubul Sportiv Absoluto din București, cu 4 meciuri, două victorii și două înfrângeri.

”Din motive obiective ce nu țin de pregătirea sportivilor, greii Sașa Marcov din Timișoara și Ion Grigore din București nu vor fi prezenți la acest eveniment. Sperăm ca aceștia să nu lipsească din lotul de la Europenele de MMA din această toamnă”, precizează comunicatul.

“Este o mare realizare pentru comunitatea de MMA din România să putem fi prezenți pentru a treia oară consecutiv la Mondialele de MMA care au avut loc în fiecare an în SUA. Realizarea este cu atât mai mare cu cât, toate costurile de pregătire și deplasare au fost realizare din resurse proprii. Aceste participări vin să arate MTS-ului și existența unui cadru competițional internațional foarte puternic ale cărui exigențe sunt la cel mai înalt nivel impuse, de Federația Internațională de Arte Marțiale Mixte, autorităților din domeniul sportului din Statelor Unite și Agenției Mondială Anti-Doping (IMMAF)”, afirmă George Stanciu, președintele Asociației Clubul Sportiv Agon.

Stanciu, care este și inițiatorul cererii de recunoaștere a MMA-ului ca ramură sportiv, a mai spus că aceste lucruri au determinat comisia Ministerului Tineretului și Sportului să comunice oficial săptămâna trecută faptul că raportul a fost transmis conducerii cu mențiunea recunoașterii ramurii de sport “arte marțiale mixte — MMA”.

”Așteptăm ordinului de recunoaștere, care, conform Legii Sportului cu modificările și completările ulterioare trebuie emis în termen legal conform propunerii comisiei”, a subliniat George Stanciu.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)