Startul Ligii a II-a a fost amanat pentru data de 6 august

0
Posted July 22, 2016 by Lucian Popa in Fotbal

poliÎn urma şedinţei Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal desfăşurate în această dimineaţă la Casa Fotbalului s-a decis în privinţa noului campionat al Ligii 2, ediţia 2016/2017, amânarea cu o săptămână a startului acestuia. Astfel, noul sezon al eşalonului secund nu va mai începe pe 30 iulie, ci pe 6 august.

Totodată, ţintarul pentru Liga 2 a fost mutat de lunea aceasta pentru 1 august, adică echipele îşi vor afla programul cu doar cinci zile înainte de startul sezonului. Se va aştepta clarificarea situaţiei Rapidului, dacă ACS Poli va urca în Liga 1, însă şi clarificarea problemelor pe care le întâmpină multe dintre formaţiile care ar trebui să joace în noul sezon al Ligii 2, gen FCM Baia Mare, Şoimii Pâncota, ACS Berceni, SC Bacău, Farul Constanţa sau FC Braşov.

“La Liga a 2-a s-a amânat începerea campionatului cu o săptămână, pe 6 august, după ce s-au strâns 13 sau 14 cereri. Luni, 1 august, la ora 12:00, va avea loc întrunirea care se va transforma şi într-o consfătuire pe tema problemelor pe care le întâmpină cluburile din Liga 2. Deocamdată nicio echipă din cele 21 (n.r. – echipe care au dreptul legal de a evolua în Liga 2, fiindcă au fost şi alte trei cereri trimise de cluburi care au retrogradat în Liga 3) nu a făcut vreun pas înapoi. Mai e situaţia Rapidului, ce se întâmplă, dacă pleacă sau nu Poli în Liga 1. Toate au dus la amânarea campionatului cu o săptămână şi restul subiectelor se discută luni, atunci când va avea loc şi ţintarul. Poate în ceasul al 12-lea cluburile cu probleme îşi vor da seama că nu e bine să meargă la două capete şi, în situaţia în care constată că nu sunt organizaţi pentru liga a doua, să opteze pentru Liga 3, mai având o lună pentru organizare. Totodată, trebuie luat act exact şi câte locuri sunt vacante, unul sau două, în funcţie de Timişoara”, a spus, pentru Liga2.ro, Auraş Braşoveanu, membru în Comitetul Executiv al FRF.

După mai bine de patru ore de dezbateri în cadrul Comitetului Executiv al FRF, s-a decis ca soarta Rapidului, dacă va continua sau nu în Liga 1, se va decide luni, atunci când se va întruni Comisia de Disciplină şi Etică. Tot atunci va afla şi ACS Poli Timişoara dacă va fi reprimită în prima ligă sau va juca în Liga 2, însă decizia în cazul Rapidului va putea fi contestată.

Doar 78 de înscrieri s-au făcut pentru noul sezon al Ligii 3. Se vor face noi întrebări către cluburi cu acest drept sportiv

Cât priveşte situaţia noului sezon al Ligii 3, nu s-a luat nicio decizie în şedinţa Comitetului Executiv de astăzi, ci doar s-au purtat unele discuţii. După expirarea termenului limită în înscriere în acest campionat, 20 iulie, doar 78 de echipe din totalul de 96 au depus cereri, urmând ca în perioada următoare să se mai facă întrebări pentru echipele care au acest drept sportiv şi care până acum nu s-au înscris.

“În privinţa Ligii a 3-a nu s-a luat nicio decizie astăzi, sunt 78 de echipe înscrise, s-au mai depus două cereri. Subiectul Liga 3 nu a fost pe ordinea de zi pentru că începe tocmai în septembrie şi mai e un Comitet Executiv până atunci. Se vor analiza toate cererile şi în situaţia în care mai sunt cluburi care au drept sportiv şi nu au optat vor fi întrebate, dar doar atât, nu şi invitate. Cele cu drept sportiv, adică cele care au participat la Under 19, echipele cu activitate exclusivă de copii şi juniori, cluburi de Liga 1 şi 2 dacă vor înscrierea echipei a doua, deci pe parte de drept sportiv, nu cele care s-au înfiinţat ieri şi astăzi vrem la Liga 3. A fost o discuţie, nu o hotărâre”, a declarat, pentru Liga2.ro, Auraş Braşoveanu.

Noul campionat al Ligii 3, ediţia 2016/2017, ar trebui să înceapă pe 27 august sau 3 septembrie.

liga2.ro


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)