Brigada romanesca pe cai mari!!! Vor oficia la CM din 2018!!!

0
Posted August 3, 2016 by Lucian Popa in Fotbal
Ciao restaurant - pizzerie

sovre-hategan-gheorghe-300x200Ovidiu Haţegan se află pe cai mari. După ce a oficiat două partide din faza grupelor la Campionatul European din Franţa, centralul român a fost inclus şi pe lista lărgită a arbitrilor care vor conduce meciuri la turneul final mondial de peste doi ani din Rusia. Meritul pentru aceste realizări este în mare al lui Ovidiu Haţegan, însă să nu uităm aici şi de aportul important al lui Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, om extrem de influent la FIFA.

În vârstă de doar 36 de ani, Ovidiu Haţegan a fost invitat de FIFA la un seminar pe probleme de arbitraj. Evenimentul va avea loc luna viitoare, la Zurich, iar aici vor participa 20 de centrali din Europa. Dintre aceştia, în urma prestațiilor din următorul an şi jumătate, 15 dintre ei vor fi desemnaţi să oficieze la Campionatul Mondial din Rusia. Alături de Hațegan, vor merge în Elveția și asistenții acestuia, Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe.

Lista arbitrilor europeni pentru Mondial

Felix Brych Germania

Cunet Cakir Turcia

Mark Clattenburg Anglia

William Collum Scoţia

Jonas Eriksson Suedia

Ovidiu Haţegan România

Sergei Karasev Rusia

Viktor Kassai Ungaria

Pavel Kralovec Cehia

Bjorn Kuipers Olanda

Antonio Mateu Lahoz Spania

Szymon Marciniak Polonia

Milorad Mazic Serbia

Svein Oddvar Moen Norvegia

Nicola Rizzoli Italia

Gianluca Rocchi Italia

Tasos Sidiropoulos Grecia

Damir Skomina Slovenia

Artur Soares Dias Portugalia

Clement Turpin Franţa

Şi la fete stăm bine

De asemenea, arbitrajul românesc ar putea avea reprezentante la Campionatul Mondial de Fotbal Feminin din 2019, care se va disputa în Franța. La același seminar din Elveția au fost invitate și Teodora Albon și Cristina Dorcioman. Amândouă se află pe lista extinsă pentru a arbitra la Women World Cup 2019. De altfel, Teodora Albon a avut privilegiul de a oficia aseară meciul de deschidere dintre Suedia şi Africa de Sud, în competiţia feminină de fotbal de la Jocurile Olimpice de la Rio. Ea a fost ajutată la linii de conaţionala Petruţa Iugulescu şi de slovaca Maria Súkeníková.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)