Gabriel Sincraian “Mi-am depasit propriul record”

0
Posted August 14, 2016 by Lucian Popa in Altele sporturi

sincraianGabriel Sincraian a adus a doua medalie pentru Romania, la Jocurile Olimpice de la Rio, dupa ce a luat bronzul in concursul de haltere, categoria 85 kg. Sportivul roman care a fost depistat pozitiv in 2013 cu stanozolol si suspendat pentru doi ani a ridicat, vineri, 173 kg la smuls si 217 kg, la aruncat. Acesta spune ca a simtit o presiune mai mare la smuls, acolo unde si-a imbunatatit recordul personal, cu 4 kg. Mare performanta a realizat-o insa la aruncat, unde a stabilit un nou Personal Best, cu 16 kg mai bun decat precedentu.
”A fost presiune mai mare cred ca la smuls, am avut emotii la prima incercare si la doua, dar asa e la concurs. Toate cele trei incercari au fost validate cu o greutate destul de buna. Mi-am depasit propriul record cu 4 kilograme, cel mai mare la acest stil din competitie. Pana acum aveam 169, acum am reusit 173.

La aruncat m-am simtit foarte bine, nu am mai avut emotii, m-am incalzit cum trebuie de la inceput. A fost pauza intre smuls si aruncat si am reusit 217 kg. Cred ca mai mult decat mi-am propus si la antrenament. Mi-am batut recordul cu 16 kilograme la aruncat si cu 20 de kilograme la total!

Mi-am zis ca acum e momentul meu (n.r.-ianinte sa ridice 217 kg). Trebuie sa fac orice ca sa ridic haltera. Nu m-am gandit la nimic altceva, decat cum sa ridic bara deasupra capului.

E cel mai bun rezultat din cariera, am la gat medalia la care am visat din totdeauna. Cand eram copil nu stiam ce inseamna Olimpiada, dar de vreo 10-12 ani, am inceput sa constientizez. Doream sa merg la Olimpiada si sa iau o medalie.

De acum trebuie sa incep pregatirea pentru Tokyo! Glumesc. Vreau sa ma bucur de aceasta medalie. Mai departe, cine stie, orice se poate intampla!”, a declarat Gabriel Sincraian (foto).


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)