Cristian Achim: “Am alternat momentele bune cu cele mai putin reusite”

0
Posted September 24, 2016 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim (foto), antrenorul principa al CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat meciului cu BCM U Pitești, contând pentru etapa a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Tehnicianul campioanei României a precizat următoarele:

“O victorie importantă, împotriva unei echipe, apreciez, foarte bună a campionatului și în compania unei echipe ce are un antrenor foarte bun. Cu atât mai mult mă bucură această victorie.

Pe de altă parte, știm foarte bine că la Oradea multe echipe vin fără niciun fel de presiune. Nu au nimic de pierdut și sigur își doresc să se autodepășească fără a fi apăsați de presiunea rezultatului. În aceste condiții este limpede că noi nu vom avea meciuri ușoare, însă o echipă bună trebuie să se adapteze și să performeze sub presiune constantă.

A fost un meci frumos. Am alternat momentele foarte bune cu unele mai puțin reușite. Am avut multe momente în care concentrarea a lăsat de dorit. La un moment dat ne-am desprins la 17 puncte și uneori un astfel de ecart poate să creeze probleme în ideea în care unii jucători se relaxează. Noi nu avem voie să ni se întâmple asta, deoarece o echipă de talia Piteștiului te poate pedepsi și are capacitatea să revină în joc de la un astfel de deficit.

Mă bucur că Mandache și Pașca, reveniți după accidentări de durată, au intrat din ce în ce mai bine în echipă. Intră mai adânc în rotație. Mă bucur de jocul bun al lui Pasalic, care a legat două meciuri extrem de reușite. Ușor începem să ne legăm. Suntem încă departe de ceea ce ne dorim pentru că suntem foarte mult în urmă cu ceea ce am lucrat pe parte tactică. Sper însă că în cel mai scurt timp vom avea toate soluțiile la îndemână.

Marți și joi disputăm primele jocuri din cupele europene. Din păcate nu am nici cea mai mică informație despre echipa adversă. Prievidza nu are niciun meci oficial disputat, astfel încât va fi o necunoscută totală pentru noi la ora primului meci. Ne dorim foarte tare să câștigăm și să trecem de primul tur. Cu siguranță nu va fi ușor, Champions League este o competiție foarte puternică, dar și foarte frumoasă.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)