Duminica 18 septembrie, sarbatoarea atletismului bihorean: Oradea City Runnng Day

0
Posted September 15, 2016 by Lucian Popa in Atletism

alergareDuminică 18 septembrie va fi ziua în care sunt invitaţi să alerge în cadru organizat toţi iubitorii de sport şi totodată de mişcare din municipiul Oradea şi nu numai. În zona centrală a municipiului, va avea loc ediţia a VI-a a Oradea City Running Day. Evenimentul atletic este organizat de Clubul Xterra Sport Bihor, având ca parteneri Primăria Municipiului Oradea şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor.

Semimaratonul International “DIGI Oradea City Running Day” 2015 doreste sa atraga cat mai multi sportivi amatori pasionati si dornici de miscare din tara si strainatate, fapt pentru care probele de alergare au fost diversificate, pentru a fi accesibile pentru toti doritorii de alergare.

Probele la care poti participa:
• 21 km Individual
• 21 km stafeta firmelor (4×5,2km)
• 10,5 km individual
• 5 km Cros
• 1 km crosul copiilor

De la ora 6,00 va începe pregătirea evenimentului în sine, pentru ca de la ora 9,30 să fie închisă circulaţia autovehicolelor în zona centrală.  Sunt aşteptaţi peste 600 de competitori, din România, Ungaria, Kenya, Grecia, Irlanda, Scoţia, şi Statele Unite ale Americii. Fondul de premiere va fi de 12 600 ron, primii cinci concurenţi la fiecare probă în parte, urmând a fi premiaţi financiar. Vor fi prezenţi pentru al doilea an la rând cinci alergători kenyerni, patru băieţi şi o fată. Niciun sportiv român valoros nu şi-a anunţat prezenţa la întrecerea bihoreană.

Oradea City Running Day ar putea fi şi un criteriu de selecţie sau confirmare a unor tineri atleţi, dar sunt foarte mulţi orădeni care nu sunt legitimaţi şi care doresc să termine cursa de 21 kilometri, ceea ce necesită luni bune de antrenament.

Cupa Digi la înot, sâmbătă şi duminică

Bazinul Olimpic “Ioan Alecandrescu” din Oradea va găzdui în perioada 17-18 septrembrie, o nouă ediţie a Cupei Digi la înot. Competiţia este organizată de CS Crişul Oradea şi CSM Oradea. Vor fi prezenţi tineri înotători din românai şi Ungaria şi anume 248 de înscriei, născuţi în perioada 2003  – 2008. Municipiul Oradea va fi reprezentat de aproximativ 60 de concurenţi, iar ştefeta oraşelor se anunţă a fi cea mai interesantă probă.

Dacă sâmbătă vor avea loc doar calificări, duminică se vor desfăşura cele 72 de finale programate.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)