Memoriaul “Antonio Alexe” la baschet masculin, a ajuns la editia a VI-a

0
Posted September 6, 2016 by Lucian Popa in Baschet

002În perioada 8-10 septembrie, Arena care-i poartă numele va găzdui, ediţia a VI-a a Memorialului “Antonio Alexe” la baschet masculin. Întrecerea este organizată de Clubul Sportiv Municipal Oradea şi se va bucura de prezenţa a încă două echipe, una din Polonia Stal Ostrow şi marele Partizan Belgrad din Serbia.

Şerban Sere preşedintele clubului şi Branko Mirkovic noul conducător de joc al roş-albaştrilor au fost prezenţi la conferinţa de presă organizată pentru acest eveniment. Se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, joi 8 septembrie ora 19,00 CSM U Oradea – Ostrow, vineri 9 septembrie ora 19,00 Partizan – Ostrow, sâmbătă 11 septembrie, ora 18,00 CSM U Oradea – Partizan.

“Să nu uităm că ediţia din acest an are şi un scop caritabil, vor fi amplasate urne pentru cei dornici să-şi ajute semenii. Nu va exista nicio taxă de intrarea iar noi suntem bucuroşi că putem face un gest prin care să ajutăm un copil care are nevoie. Sunt jocuri de pregătire şi le vor trata ca atare, va fi o formulă de echipă cât mai aproape de ceea ce ne dorim. Sperăm ca jucătorii noi să se integreze cât mai bine, e nevoie de omogenitate. Sunt ultimele jocuri de pegătire şi primele în faţa propriilor suporteri înainte de jocul din Supercupă cu Clujul care va avea loc pe data de joi 16 septembrie de la ora 18,00. Orice trofeu pus în joc este important şi binenţeles că ne dorit să-l câştigăm. Echipa nu se va afla în momentul de faţă în vârf de formă, încercăm să ajumgem acolo în momentul în care jucăm partidele decisive din Cupele Europene. Nu rezultatele la memorial vor fi primondiale, oarecum turneul este unul atipic. Am înţeles că şi partenerii noştrii vor veni cu tot efectivul, fiind ultimele meciuri de pregătire şi pentru ei. Din păcate avem unele probleme medicale., Andrei Mandache va începe să facă antrenament cu echipa, în timp ce Paşca va mai avea nevoie de o pauză de două săptămâni” avea să precizeze Şerban Sere.

Sârb de origine, dar bulgar după ce a dobândit cetăţenia, Branko Mirkovic a jucat câteva sezoane la Lukoil Academica Sofia, echipă care a câştigat de 12 ori consecutiv campioantul în tara vecină. Coechipier cu Pero Antic, noul jucător al CSM-ului are o mentalitate sănătoasă: “Am găsit în România un nivel destul de bun, fiecare echipă are mulţi jucători străini. Fiecare meci trebuie tratat cu seriozitate, sunt aici la dispoziţia clubului. Am vorbit înainte să vin cu antrenorul mi-a spus ceam de făcut ca echipă şi m-am adaptat destul de repede. Avem un lot de jucători buni, dar Lukoil are avantajul experienţei în plus în Cupele Europene. Eu când am jucat la a fost cea mai bună echipă la care am fost. Important este ca la ora partidei, echipa care este cea mai bine pregătită să câştige”.

Peste 700 de abonaţi şi sponsor nou

Imediat după ce au reuşit să câştige titlul naţional, CSM U Oradea avut un impact foarte mare în sportul bihorean. De fapt a fost o premieră reuşită la capătul unui sezon dificil. Faţă de sezonul trecut când aveau aproximativ 200 de abonaţi, de astă dată CSM U Oradea are deja 700 de abonaţi, cee ace este un lucru foarte bun. De asemenea au un nou sponsor şi anume Bellotto. Noula firmă producătoare de echipament a semnat un contract valabil pe pentru sezoane cu campioana României în care le va furniza tot ce are echipa nevoie gratis. “Undeva în jurul cifrei de 15 000 euro pe an, deci vorbim de 60 000 eur, sponsorizare din partea firmei Balletto, care are o secţia de producţie chiar în Marghita.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)