Oradeanul Laviniu Chis castiga cursa de 5 km de la Oradea City Running Day

0
Posted September 18, 2016 by Lucian Popa in Atletism

oradeaDuminică dimineaţa a avut loc ediţia a VI-a a Oradea City Running Day. Evenimentul atletic a fost organizat de Clubul Xterra Sport Bihor, având ca parteneri Primăria Municipiului Oradea şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor.

Spre deosebire de alţi ani a dispărut definitiv entuziasmul din partea publicului orădean care venea în număr mare să-şi susţină favoriţii. Startul s-a dat fără pistol şi fără o personalitate sportivă sau a Municipiului Oradea, cronometrul a lipsit cu desăvârşire iar majoritatea amatorilor nu ştiau timpul cât au alergat. Din nou Kenyenii au avut o evoluţie destul de bună faţă de ceilalţi atleţi, dar timpul lor nu este unul grozav.

Dar să revenim la competiţie. În cadrul întrecerii de 5 000 m, primul a trecut linia de sosire orădeanul Laviniu Chiş (foto nr 995) de la CSM Oradea (antrenori Robert Olah şi Florina Fărcuţ), cu timpul de 15:58,55 urmat de colegul său Eduard Hercuţ (nr 947, antrenor Florin Indrie) şi Andrei Crainic din Cluj Napoca. La fete Yasmina Tămăşilă de la CSŞ Caransebeş a fost prima după 20 minute, 19 secunde, urmată de sora ei Karina Tămăşilă şi Aniko Fegheres din Ungaria

019Cursa de 10 000 m a fost câştigată în cele din urmă de Komon Moses din Kenya cu timpul de 32:47,40  urmat de orădenii Daniel Vasile Conţ şi Călin Laza (nr 996, nimeni altul decât actualul masor al secţiei de handbal a CSM Oradea. La fete prima a trecut linai de sosire Angen Chebet din Kenya cu timpul de 37:33,90 urmată de Zita Kacser din Ungaria, nimeni alta decât campioana ultimei ediţii de semimaraton din ţara vecină şi Simona Maxim legitimată la SCM U Craiova.

În fine cursa de semimaraton a fost dominată clar de sportivii din Kenya. Primul a fost Silas Kiprono cu 1:07,12, urmat de Wambugu Kamau Wilson şi Florin Laza din Beiuş. La feminin kenyanka Jepngetich, Barsosio Stellah a trecut prima cu timpul de 1,16:02, urmată de Anca Toiu şi Nori Kincsesc Nora din Ungaria.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)