Luceferii inving la Galati si se califica in optimile Cupei Romaniei

0
Posted October 25, 2016 by Lucian Popa in Fotbal

banTeren unde zonele verzi nu prea predominau în faţa maroniului fără iarbă, doar câteva zeci de spectatori în tribunele de la “Dunărea”, în aceste coordonate deloc plăcute s-a dus, marţi, lupta dintre Metalosport Galaţi şi Luceafărul Oradea pentru calificarea în optimile Cupei României. Câştig de cauză a avut într-un final echipa bihoreană din Liga 2, care s-a impus printr-un penalty executat de Srgiu Arnăutu (60).

Jocul a arătat ambiţii maxime, angajament fizic pe măsură, dar fotbal deloc spectaculos. Nici nu se putea avea pretenţii la joc combinativ printre denivelările existente pe tot terenul stadionului Dunărea, astfel că cele două echipe au apelat la mingi lungi, spre jucătorii cu poziţii ofensive. Dintr-o astfel de acţiune, oaspeţii au avut prima ocazie de gol a meciului: centrare reluată foarte puţin alături, din colţul careului mic, de către Constantin Roşu. Presiunea asupra fundaşilor a fost imensă, ajunşi deseori să aibă dueluri unu la unu în poziţii limită. Dintr-o astfel de situaţie, Iancu a avut o mare oportunitate (min. 28): a luat mingea din piciorul unui fundaş al oaspeţilor la marginea careului, dar a fost blocat de portar în momentul pasei. Cu un minut înainte, cei de la Metalosport mai ajunseseră într-o poziţie ideală de a marca: pasă peste apărare, Bahnaşu era doar cu portarul în faţă, dar a lăsat mingea să cadă şi i-a sărit din dâmb mult în dreapta.

La pauză, s-a intrat cu 0-0 pe micuţa tabelă de marcaj, una magnetică, cam de mărimea unei coli de hârtie format A3!

La reluare, Luceafărul Oradea a ocupat poziţii mai avansate, a stat mai mult în jumătatea de teren a gălăţenilor, dar fără ocazii de gol. Insistenţa oaspeţilor a fost răsplătită în minutul 60: Bedea a centrat de pe partea stângă în mâna lui Milea, aflat în suprafaţa de pedeapsă, iar Arnăutu a transformat penaltiul, în dreapta portarului.

Antrenorul gălăţean Mihai Ciobanu a încercat să-şi aducă echipa în atac şi cu trei schimbări făcute simultan. Metalosport a început să-şi preseze oponenţii, având şi o ocazie uriaşă în minutul 75: Cârjă a tras puternic spre poartă dintr-o lovitură liberă de la 35 metri, iar portarul Goia a scos de lângă vinclu. Mai mult însă nu s-a putut, Metalosport oprindu-se în şaisprezicimile competiţiei, cea mai avansată fază în care a ajuns vreodată.

De partea cealaltă, Luceafărul ajunge în premieră în optimile competiţiei, acolo unde cu siguranţă va întâlni o echipă din Liga 1.

Jalbă – R. Oprea, M. Cîrjă (cpt.), Gîţă, Răgălie – Munchiu, Cip. Milea (Al. Istrate 70′) – I. Iancu (Anastasie 70′), Mihu, Bahnaşu (Al. Perju 70′) – I. Constantinescu
Antrenor: Mihai Ciobanu

Goia – Fl. Drăgan, Sg. Moga, Fl. Ilie, Balea (I. Ban 46′) – Hlinca, Ţegle – C-tin. Roşu (cpt.)(P. Păcurar 83′), Bedea, Balla (Zs. Lukacs 58′) – Sg. Arnăutu
Antrenor: Erik Lincar

Liga2.ro


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)