Mult prea mici pentru un adversar cu adevarat valoros. Oradea – Pinar 56-69

0
Posted October 19, 2016 by Lucian Popa in Baschet

oradeaArena “Antonio” Alexe din Oradea a găzduit miercuri 19 octombrie debutul celor de la CSM U Oradea în Basketball Champions League. Adversara echipei bihorene i-a fost Pinar Karsiaka, nimeni alta decât campioana din sezmul 2014-2015 din Turcia. Aşa cum era de aşteptat la finele jocului, vizitatorii s-au impus fără probleme cu scorul de 69-56 (21-15, 19-15, 13-13, 16-13). A fost un joc în care roş-albaştrii a condus doar în primele minute, pentru ca după aceea favoriţii să-şi ia rolul în serios şi să-şi impună jocul. Una peste alta, toţi spectatorii s-au bucurat de debutul într-o competiţie nouă în faţa unui adversar, mult peste toate echipele din România.

Denisona marcat primele puncte ale jocului, pentru ca Mirkovic de la distanţă să înscrie şi el. Vizitatorii revin în joc şi egalează situaţia pe tabelă, după reuşitele consecutive ale lui Brown. Moment decisiv după doar cinci minute, Sean Barnette se accidentează grav şi nu mai poate continua partida, o pierderea grea pentru campioana noastră. La jumatea primului sfert, bihorenii sunt în penalitate, Brown nu poate fi orpit şi înscrie lejer de la distanţă, având un procentaj de 100%. Pasalic reduce din diferenţă pe un picior dar şi Sammers punctează şi el decisiv. La fel ca şi la debut, Denison pe ultima secundă înscrie reducând din diferenţă.

Sfertul secund începe în nota de dominare a grupării adverse, Brown îşi continuă recitalul pentru ca Dillard să-şi facă datoria. În absenţele lui Martin Zeno şi Barnette, Oradea forţează cu Petrişor, Mirkovic forţând mai mereu soluţia individuală, După prima reuşită de la distanţă a urmat patru tentative eşuate. Denison şi Nicoară de la distanţă îi obligă pe otomani să-şi cheme jucătorii la propria bancă. 24-26 arăta tabela. A fost ultima diferenţă redusă. Galaslan înscrie doar o liberă pentru ca Petwex, jucători cu vechi state în NBA să-l oblige pe Criatian Achimk să solicite şi el timp de odihnă. Nicolescu înscrie doar o liberă, pentru ca nou intratul Baygul să arunce cu încredere şi să înscrie. Mirkovic continuă recitalul aiurea, Petwey nu are cum rata. Lejer oaspeţii ajung la +10 pe tabelă, iar ei impus ritmul. Pe ultima secundă cu panoul, Pasalic înscrie la fel ca şi Dillard, ultimul marcator al primei părţi a jocului.

Mandache este primul marcator al mitanului secund pentru ca Owens să reuşească dank-ul. Din nou Mandache de la distanţă reduce din diferenţă, Oradae începe curajos partea a doua. Nicoră înscrie şi el, timp de odihnă solicitat de Nenad Markovic. Dillard înscrie peste Ţibărnă diferenţa din nou creşte. Owens nu are adversar, turci din nou ajung la +10 pe tabelă. Summers îşi protejează bine aruncarea, la celălalt panou, Mandache combină perfect cu Denison. Nicoră dezvoltă bine pub panoul advers, dar faultează în defensivă. Ponitka în superioritate numerică face spectacol, Cristian Achim obligat să solicite timp de odihnă. Mandache şi Sammers ratează de la distanţă, Pasalic înscrie din apropierea panoului advers. Petrişor singur ratează, dar tot el luptă şi câştigă posesia. Oaspeţii dau impresia că sunt stăpâni pe situaţie, nu lasă nimic la voia întâmplări, Petrişor ratează ultima tentativă a sfertului.

Începe ultimul sfert al disputei. Gulaslan deschide sfertul curajos cu o aruncare de la distanţă, Denison din nou stop-shut de toată frumuseţea. Diferenţe creşte constant în favoarea turcilor, mult mai valoroşi la toate capitolele. Apar schimbăr permanente, în ambele tabere, Pasalic “încarcă” şi ratează. Din nou timp de odihnă pentru organizatori. Fără a mai putea emite pretenţii, gazdele decid să de-a minute românilor, fiind cinci pe parchet. Petwey pe ultima secundă înscrie din nou. Paşca ratează ambele libere, Guven pe urmărire înscrie prin sleam-dunk. Petwey înscrie din nou dar după expirarea timpului de atac. 48-67 arăta tabela. Nicoară de la distanţă, reduce din diferenţă, Nicolescu faultat pe aruncare. Nicolescu înscrie ambele tantative, Guven o face din nou. După raterea lui Mandache, Nicolescu înscrie pe lângă apărătorii turci, care au ultima acţiune ofensivă, înscriind pe ultima secundă.

Aşadar scor final Oradea – Pinar 56-69. Griparea din municipiul de pe Crişul Repede se află în faţa unei provocări, pe undeva competiţia fiind una în care ei vor căpăta un plus de experinţă, fărăa emite reale pretenţii indiferent de numele adversarului şi unde se joacă. De partea cealaltă Brown & Co. vor fi una dintre formaţiile cre au şanse mari să ajungă într-o fază avansată a întrecerii.

Cei mai buni marcatori ai jocului au fost Denison 17 puncte, Nicoară 13, Nicolescu 11 de la gazde, respectiv Brown 13, Summers şi Petwey câte 9 fiecare, Dillard şi Owens câte 8 fiecare.

Sâmbătă 22 octombrie, de la ora 19,30 CSM U Oradea va juca în capitală în dauna celor de lşa Steaua Bucureşti.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)