Eficienta din ultimele minute, decisiva!!! CSM U Oradea – Umana Reyer Venezia 69-73

0
Posted November 30, 2016 by Lucian Popa in Baschet

baschÎn cursul serii de miercuri 30 noiembrie, campioana României la baschet masculin CSM U Oradea a primit în cadrul etapei a VII-a a Basketball Champiosn League, în Arena “Antonio Alexe” vizita celor de la Umana Reyer Venezia. Din păcate, organizatorii au părăsit terenul învinşi, dar după o prestaţie destul de încurajatoare. 73-69 (19-19, 15-14, 1617, 23-19) a fost scorul final.

Gruparea din municipiul de pe Crişul Repede nu a putut conta pe Barnette şi Nicoară, ambii accidentaţi.

Ratări sub ambele panouri în primele minute, apărările sunt la nivel foarte ridicat. Denison este căpăcit, la fel ca şi Haynes. Primele puncte sunt marcate de pivotul orădean. Lucic la dubutul său în tricoul roş-albastru în noul sezon înscrie primele puncte, iar după liberele tramsformat de M. Zeno, Oradea conduce cu 6-0. Hagins prin sleam-dunk reduce din diferenţă, iar Andrei Mandache aruncă de la mare distanţă şi înscrie. Din nou Mandache din zero grade face diferenţa, iar M. Zeno este extrem de util. Mirkovic la linia de libere nu are cum rata, gazdele au +9 pe tabelă. Viggiano din zero grade înscrie şi el, Denison este penalizat cu fault ofensiv. Haynes înscrie şi el de la distanţă, iaz Venezia revine în joc. Paşca înscrie superb, pe ultimele secunde Viggiano egalează situţia pe tabelă.

Paşca iroseşte prima acţiune ofensivă a sfertului secund, tot el recuperează. Mirkovic de la distanţă ratează, dar se acordă uşor trei libere, înscrie doar două din trei. McGee înscrie din nou egalitate. Schimbări în echipa bihoreană, patru români pe parchet. Turnover italienii, Pasalic aruncă aiurea. De la mare distanţă, Filloy înscrie, oaspeţii preiau conducerea, Hagins mărind diferenţa. Vizitatorii domină clar meciul, Hagins recuperează ofensiv şi înscrie, +8 pe tabelă, Ţibîrnă şi Nicolescu sunt chemaţi din nou pe bancă. Martin Zeno de la linia de libere înscrie, Denison (foto în acţiune) este căpăcit de Bramos. Lucic se apără foarte bine, Bramos de la linia de libere este exact. Pasalic din zero grade aruncă şi ratează, Lucic recuperează şi înscrie el. Din nou turnover Vinezia. Ţibîrnă de la distanţă ratează şi el, iar procentajul gazdelor scade simţitor. La celălalt panou, Haynes înscrie, obligându-l e Cristian Achim să solicite timp de odihnă. 26-34 arăta tabela. Lucic înscrie, din nou Oradea se apără foarte bine, Lucic ratează timp de odihnă al grupării vizitatoare. Lucic se descurcă de minune sub panoul advers, fiind cel mai eficient jucător. Ejim ratează, roş-albaştrii au ultima posesie, Mirkovic superb înscrie de la distanţă. Oradea recuperează iar la pauza mare se află la doar un singur punct în spetele italienilor.

Hagins iroseşte prima posesie a părţii a doua, Mandache ratează din zero grade. Bramos de la distanţă măreşte diferenţa, Haynes mult mai puternic înscrie lejer. Martin Zeno scutură plasa, Mandache luptă senzaţional, Lucic angajat superb înscrie inteligent. McGee trece uşor de adversarul direct şi înscrie, Denison înscrie liberele. În apărare capac de senzaţie la Haynes, Mirkovic de la distanţă, Oradea preia conducerea, 42-41 timp de odihnă Venezia. Bramos de la distanţă înscrie, Denison ratează, Bramos din nou de la distanţă, fortţată înscrie. Timp de odihnă al gazdelor. Run de 6-0 pentru vizitatori. Pe ultima secundă a atacului, Denison, înscrie şi libera suplimentară. Lucic egalează situaţia, 47-47, Viggiano înscrie pe ultima secundă, bihorenii au ultima acţiune a sfertului. Mandache superb, coş de la distanţă. 50-50 după trei sferturi.

Mirkovic de sub panoul advers înscrie, Mandache pe pătrundere, Ortner recuperează eficient. Pasalic de la distanţă, dă lovitura de graţie, 55-50. Gazdele forţează mereu aruncările decisive, Haynes punctează eficient de la distanţă. Ejim duce echipa italiană în avantaj, pe fondul relaxării gazdelor. Haynes din nou eficient, face diferenţa. McGee pe contră nu poate rata, ran de 11 puncte pentru gruparea italiană. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim care apelează la cinci străini. Lucic reduce din diferenţa, finalul se anunţă tensionat. Haynes de lângă Mirkovic înscrie, Bramos este descalificat pentru cinci greşeli personale. McGee pe contră înscrie din nou, Denison este exact la linia de libere. McGee de la distanţăduce echipa italiană la +8 pe tabelă, Mirkovic ratează. Coş cu fault la Denison, transformă şi aruncarea suplimentară. Pasalic aruncă tribunele în aer, cu un coş de la distanţă. 67-69. Cu 20 de secunde înainte de final, Haynes este faultat. Înscrie ambele libere, 67-71. McGee din nou la linia de libere. înscrie doar o aruncare. 67-72. Pasalic inteligent scoate fault dar nu înscrie decât o liberă. Ejim ratează, prima şi o înscrie pe a doua. Punct final.

Victorie conturată abia pe final pentru o echipă italiană care a forţat doar atât cât a fost nevoie pentru o victorie, absolut normală. Oradea rămâne cu regretul că a jucat de la egal la egal timp de 35 de minute în patru zile cu Clujul şi Venezia, dar în final au pierdut.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Lucic 15 puncte (6/8 la două puncte, 1/4 la trei puncte), Denison 14 puncte, Mirkovic 12 puncte de la gazde, respectiv, Haynes 18 puncte, Hagins 13, McGee 12 de la oaspeţi.

Campioana româniei va juca duminică 3 decembrie în deplasare la Galaţi cu CS Phoenix, meci care contează pentru etapa a XI-a a Ligii Naţionale de baschet masculin.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)