Campioana pare sa se obisnuiasca cu infrangerile. U BT Cluj-Napoca – CSM U Oradea 86-72

0
Posted November 27, 2016 by Lucian Popa in Baschet

baschetDuminică 27 noiembrie s-a disputat penultimul meci din cadrul etapei a X-a a Ligii Naţionale de baschet masculin. S-au întâlnit în Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj, U BT din localitate şi CSM U Oradea, actuala campionă naţională. La finele unui meci în care în ultimul sfert s-a făcut diferenţa, baschetbaliştii din municipiul de pe Someş s-au impus mai mult decât clar cu scorul de 86-72 (17-19, 19-17, 20-25, 30-11). Trei sferturi Oradea a reuşit să menţine cinci puncte avans, dar în ultimele zece minute au fost de nerecunoscut.

Barnette a marcat primul pe urmărire, Martin Zeno a mărit diferenţa. Gazdele revin în meci după reuşita de la distanţă a lui Adamovic. Dykess măreşte diferenţa, Barro îl căpăceşte pe Ţibîrnă, clujenii impun ritmul. Mandache din zero grade înscrie iar Oradea are un punct avans pe tabelă. După reuşita lui Torok, Denison înscrie de la distanţă, un coş care nu-i este deloc familiar, iar Oradae menţine un minim avans.

Paşca ratează de două ori sub panoul advers, Denison fiind faultat pe aruncare. Tudor Gheorghe pe ultima secundă înscrie de la distanţă, iar orădeanul Nicolescu deviază în coş. Adamovic este exact, dar Mandache face diferenţa. Super aruncare. 24-27 arăta tabela. Mandache înscrie din nou şi se înregistrează cea mai mare diferenţă. Dykess ajunge la linia de libere, înscrie ambele tentative, Nicolescu îl păcăleşte pe Barro şi înscrie. Clujul trăieşte doar din reuşitele personale ale lui Dykess, cel care nu iartă. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Coş transformat de Barro după o greşeală de începător a lui Pasalic. Gazdele revin în meci dar alternează momentele bune cu cele modeste. Torok izolat aruncă şi ratează, Barro pe recuperare obţine faultul. Roş-albaştrii au ultimul atac al primei părţi, combianţie pentru finalizarea atipică a lui Andrei Mandache care restabileşte egalitatea. 36-36.

Rasic este primul marcator după pauză, Mirkovic înscrie şi el cu panoul. Torok înscrie după o pătrundere individuală, Dykess nu poate fi oprit. Mandache de la distanţă ratează, Rasic scapă balonul în afara terenului. Denison forţează de afară, arbitrii fluieră uşor fault la Barro, Martin Zeno marchează uşor. La faza următoare se fluieră fault ofensiv la Barro!!! Paşca pe urmărire pune mingea în coş, Oradea din nou în avantaj, Rasic de la distanţă egalează. După tripla lui Tudor Gheorghe, Cristian Achim solicită din nou timp de odihnă. Denison pe urmărire, înscrie în timp ce Barnette este în echipamentul de prezentare, fiind accidentat. Clujul e în penalizare, Martin Zeno este exact la libere iar Denison printr-un sleam-dunk de toată frumuseţea rupe coşul. Campionii arată senzaţional, minute bune, din nou +6 pe tabelă. Adamovic reduce din diferenţă, Denison înscrie de la distanţă dar timpul expirase. Urmează ultimul sfert, în condiţiile în care roş-albaştrii au +5 pe tabelă.

Gazdele domină clar şi restabilesc din nou egalitatea. Campionii au o cădere inexplicabilă. Mirkovic liber de la distanţă nu are cum rata, Paşca măreşte diferenţa. Mihai Silvăşan solicită timp de odihnă. Mandache din zero grade face din nou diferenţa. Dykess cu un coş de la distanţă readuce studenţii în joc, Barro îl faultează dur pe Ţibîrnă. Oradea suferă în defensivă, Barro rupe coşul, Dykess ratează ambele libere, dar Rasic de la distanţă este exact. Clujenii se dezlănţuie, Rasic înscrie din nou pe contră, Cristian Achim obligat să solicite timp de odihnă. 73-68. Mai sunt de jucat peste trei minute. Torok căpăcit de Denison, Martin Zeno îl păcăleşte pe Adamovic. Pasalic de la distanţă mare ratează, Rasic ajunge la linia de libere.  Puţin peste două minute, Torok este penalizat cu fault ofensiv. Moment important, Mandache aruncă şi ratează, Martin Zeno faultează uşor. Adamovic perfect la linia de libere. Pasalic înscrie de la distanţă, dar Denison este penalizat cu fault ofensiv. Torok pe ultima secundă face diferenţa. 81-72 timp de odihnă CSM U Oradea.

Sleam-dunk Barro, iar învingătoarea este deja ştiută. Finalul a fost dominat clar de alb-negrii care au făcut spectacol la scenă deschisă. Campioana în exerciţiu a arătat în ultimul sfert ca şi o echipă anonimă şi nu s-a regăsit în special în apărare. Cel mai important de remarcat, gazdele aveau să câştige în doar cinci jucători importanţi care care au jucat 30 minute fiecare în parte.

Înfrângere greu de digerat pentru campioana României care pare să se fi obişnuit cu înfrângerile în special în faţa adversarelor directe la titlu în speţă Steaua sau U BT Cluj-Napoca. Nu mai vorbim de faptul că au pierdut după +18 la pauză la Sibiu!!!

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Dykess şi Barro câte 18 puncte fiecare, Rasic 14 de la gazde, respectiv Martin Zeno 23, Mandache 12 de la oaspeţi.

Miercuri 30 noiembrie de la ora 19,30 la Oradea, CSM U va primi în cadrul etapei a VII-a a Champiosn League Basketball vizita celor de la Umana Reyer Venezia.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)