Cristian Achim: “Am pierdut acest meci pe mana noastra”

0
Posted November 9, 2016 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim (foto), antrenorul echipei CSM CSU Oradea, a vorbit la conferința de presă ce s-a desfășurat la finalul partidei de la Le Mans despre jocul formației sale în cadrul etapei a 4-a din Grupa B în Basketball Champions League. El a subliniat numărul mare de greșeli consemnate la finalizare și a remarcat plusurile echipei franceze în această partidă.

“Felicit Le Mans pentru victoria obținută. Consider că am jucat extrem de modest în faza ofensivă. Echipa mea a irosit un număr mult prea mare de aruncări din poziții deschise, inclusiv de sub coș. La acest nivel e imposibil să câștigi dacă ratezi atât de multe ușoare. Îmi este greu să realizez, dar asta e realitatea.

Nu doresc să iau din meritele echipei din Le Mans. Aceasta s-a apărat foarte bine, a alergat bine pe tranziție, atât în ofensivă, cât și în cea defensivă. Gazdele și-au făcut treaba, au jucat ceea ce lor le este favorabil. Nu m-au surprins, însă îmi pare rău să spun că am pierdut acest meci pe mâna noastră.

Am pierdut acest meci din cauza ofensivei și nu am reușit să-l oprim pe Giordan Watson. De altfel, după pauză apărarea la acest jucător a fost prioritatea noastră, însă nu am reușit să îl limităm. El a avut trei situații pe final de meci și nu a greșit în niciuna din ele. Cele două coșuri de trei puncte ale sale pe finalul partidei au pus capăt acestui meci.

Am avut vreo zece aruncări complet deschise de pe semicerc. Mai grav este că am avut nu știu câte aruncări clare de sub coș pe care nu le-am fructificat. E vorba de aruncări de la 1-2 metri de coș. Să câștigi la acest nivel cu asemenea ratări e imposibil.”

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)