Mai multa transparenta in munca de la MTS

0
Posted November 1, 2016 by Lucian Popa in Altele sporturi

HANDBAL MASCULIN: CS DINAMO-HCM MINAUR, PLAY OFF SEMIFINALE, LIGA NATIONALA (10.05.2015)Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), cu sprijinul metodologic al Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC), a actualizat și organizat, în format deschis, o serie de baze de date conținând informații despre infrastructura din domeniul tineretului și sportului, dar și cu privire la activitățile specifice, informează un comunicat.
Este pentru prima dată cât aceste seturi de date sunt comunicate public.

Decizia MTS de a publica un prim set de informații, urmând să apară noutăți în perioada lunii noiembrie, se încadrează în efortul general al Guvernului de a sistematiza informații disparate, incomplete din ministere și de a le da publicității.

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a menționat “necesitatea creșterii transparenței”. Ea a estimat că “suntem la un moment de răscruce pe care nu îl depășim decât în măsura în care suntem corecți cu noi înșine”.

“Din prima zi a acestui mandat am pus pe masa tuturor partenerilor, federații, cluburi și alte structuri neguvernamentale necesitatea creșterii transparenței, ca și condiție esențială pentru acceptarea reformelor în sistem. Nu m-am ferit să vorbesc despre faptul că în domeniul pe care îl gestionez avem nevoie să discutăm despre eficiență după cum avem nevoie să acceptăm transparența ca fiind medicamentul pentru tratarea problemelor noastre. Nu am fost iubită pentru această abordare dar cei care au făcut sacrificii pentru sport și pe care mă bazez, știu că suntem la un moment de răscruce pe care nu îl depășim decât în măsura în care suntem corecți cu noi înșine”, a afirmat Elisabeta Lipă, cea care a fost implicată personal și care a urmărit ca evaluările Ministerului să fie date publicității.

Datele prezentate se referă la: date statistice privind structura organizatorică sportivă la nivelul tuturor județelor, finanțarea federațiilor sportive la nivelul anului 2016, centralizatorul proiectelor finanțate de către MTS etc. Ele sunt accesibile atât pe site-ul Ministerului— http://mts.ro/transparenta/ cât și în portalul www.data.gov.ro.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)