Puteau castiga mult mai clar, dar si-au complicat singuri situatia. Oradea – Timisoara 84-82

0
Posted November 12, 2016 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

bascheÎn cadrul etapei a VIII-a a Ligii Naţoanle de baschet masculin, campioana în exerciţiu şi anume CSM U Oradea a primit sâmbătă 12 noiembrie în Arena “Antonio Alexe” vizita celor de la BC SCM Timişoara. Era un adevărat derby al clasamentului întâlnindu-se echipele de pe locurile trei şi respetiv patru. Cu un plus de experienţă şi cu o rotaţie mai lungă în partea a doua a întâlnirii, bihorenii au câştigat în cele din urmă cu scorul de 84-82 (21-19, 20-10, 27-24, 16-1).

Se spune că o echipă mare câştigă şi atunci când joacă mai slab. Oradea nu a făcut deloc un meci slab dar şi-a complicat singură situaţia. Nu a gestionat bine momentele în care au fost în avantaj din diferite motive, iar lipsa unui pivot de meserie s-a văzut în jocul echipei. Gazdele au început foarte bine partida, după reuşita lui Jelenic, Ţibîrnă înscriind de la distanţă. După un nou atac prelungit al roş-albaştrilor, Ţibîrnă se remarcă din nou de la distanţă, pentru ca Nicoară în două rânduri să ducă actuala campioana la +8 pe tabelă (12-4). Mirkovic continuă recitalul gazdelor, iar Otasevic reduce din diferenţă. Cea mai mare diferenţă se înregistrează la scorul de 17-6, pentru ca Diaz, un jucător extrem de mobil să-şi intre în rol. Pivotul de culoare al bănăţenilor nu poate fi oprit în drumul spre panoul advers şi face cam ce doreşte. Timişoreni revin pe tabelă, iar în ultima secundă Jelenic de la distanţă înscrie nestingherit.

Partea a doua începe în nota de echilibru, Diaz din nou rupe panoul, pentru ca Mandache să înscrie de la distanţă. Oaspeţii solicită timp de odihnă, moment în care încep să impună ritmul. Popa Calotă în două rânduri înscrie după pătrunderi individuale, plus o aruncare suplimentară. Este un jucător extrem de util oricărei echipe. Barnette ratează ambele libere!!! Alb-violeţii ajung la +5 pe tabelă, ratează o liberă, Barnette şi Ţibîrnă egalând situaţia. Cristan Achim trezit din amorţeală solicită în sfârşit timp de odihnă. Otasevic aruncă de la distanţă şi înscrie, Mirkovic este exact la libere. Pe ultima secundă, Oradea faultează iar Popa Calotă reduce din diferenţă. O primă repriză echilibrată pe fondul relaxării premature a orădenilor.

Sfertul al treilea începe într-o notă tensionată. După doar un minut, vizitatorii au deja trei greşeli de echipă, iar după două sunt deja în penalitate. Mandache după Oradea în avantaj, dar din nou de la libere incredibil, Barnette ratează ambele tentative. Se merge cap la cap, Popa Calotă este gata să-i rupă tricoul lui Mandache este penalizat cu fault antisportiv. Tensunea meciului creşte. Nicoară are un conflict verbal cu Jelenic, care este luat la ochi de Mandache. acesta din urmă faultându-l destul de dur. Jelenic nu rămâne dator, iar Otasevic înscrie doar o liberă. La o acţiune banală, Jelenic ste descalificat păentru cinci greşeli personale, o pierdere grea. Oficialii din Banat sunt gata să intre pe teren. Arbitrii au o misiune dificilă, dar parcă fluieră aiurea. Popa Calotă şi Diaz, sunt şi ei cu patru greşeli individuale, iar Ţibîrnă este chemat şi el pe bancă. Komatina menţine Timişoara pe linia de plutire, după coşurile lui Martin Zeno sau Barnette, cel care din nou ratează ambele libere… Păun cu noroc înscrie de sub panoul advers. Pasalic îşi face treaba, dar oaspeţii se încăpăţânează şi nu cedează. Komatina mereu pe recuperare îl serveşte pe Diaz, aceata din urmă nu poate rata. Comagic apare şi el pe parchet şi înscrie. Înaimte de ultimul sfert Oradea are un minimum avantaj.

Începe ultimul sfert. Oradea impune un jocul, marchează dar oaspeţii nu dazu semnne că ar ceda. Diaz este mereu în prim plan, iar Barnette punctează eficient. oaspeţii preiau conducerea moment în care Cristian Achim solicită timp de odihnă. Mirkovic se dovedeşte a fi util la pase, iar Nicoară chair dacă traversează o formă sportovă mai modestă, înscrie. Mandache se apară bine, Oradea revine în atac, iar finalul este dramatic. Mirkovic duce Oradea la +3, de la distanţă, iar Pasalic este omul potrivit într-un moment cheie (78-73). Rambo ia o acţiune pe cont propriu şi finalizează în timp ce Barnette liber, nu are cum să rateze (80-75). Timişoara revine din nou şi egalează după reuşitele ui Rambo şi Jomatina, dar lovitura de graţie o dă, nou revenitul Martin Zeno care aruncă tribunele în picioare (83-80). Se joacă repede, Păun înscrie dar cu mai puţin de o secundă înainte de final, Martin Zeno de la linia de libnere transformă doar o tentativă.

Experienţa şi plusul de încredere duc echipa bihoreană spre un succes la limită, dar pe deplin meritat la capătul unui joc în care singuri şi-au făcut viaţa grea. Oaspeţii sunt frustraţi o dată cu ultimul fluier, dar rămân un adversar extrem de eficient în condiţii vitrege.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Barnette şi Ţibîrnă câte 14 puncte fiecare, Mirkovic şi Martin Zeno câte 13 fiecare, Mandache 11 de la învingători, respectiv Diaz 18, Komatina 14, Poap Calotă 12, Komatina şi Jelenic câte 11 fiecare.

Miercuri 16 noiembrie de la ora 19,00 CSM U Oradea va juca în etapa a V-a a Basketball Champiosn League cu  Khimik Yuzhne din Ucarina, pentru ca sâmbătă 19 noiembrie să joace tot la Oradea cu Dinamo.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)