Superb succes al handbalului feminin din tara noastra. Romania – Croatia 31-26

0
Posted December 9, 2016 by Lucian Popa in Handbal

handNationala de handbal feminin a Romaniei a infruntat reprezentativa Croatiei, în ultimul meci din Grupa D a Campionatului European din Suedia.

Pentru a fi sigure de calificarea in grupele principale ale competitiei, jucatoarele lui Ambros Martin aveau nevoie de un rezultat de egalitate. În cele din urmă, Neagu & Co. au obţinut u succes extrem de categoric scor 31-26 (15-13). În grupa principală, românai se califică cu două puncte, în urma victoriei cu Rusia.

Meciul a inceput cu o eliminare de doua minute pentru Suzcs, la prima actiune a Croatiei. Zdravec calca semicercul, iar golul nu este validat. Romania inscrie in inferioritate numerica, Neagu deschide scorul pentru echipa lui Ambros Martin. Croatia egaleaza rapid, prin Maric Zana. Chiper puncteaza pentru tricolore, este 2-1. Se acorda 7 metri pentru Croatia. Paula Ungureanu intra in poarta si apara, dar Basic recupereaza si reuseste sa inscrie (2-2). Maric marcheaza pentru a doua oara si natioanala Croatiei trece la conducere. Oana Manea restabileste egalitatea, insa adversarele nu rateaza nici ele, se face 3-4. Nemaskalo nu ii da nicio sansa lui Dedu. Croatia conduce cu 5-3. Echipa lui Goran Mrden mai inscrie inca o data (3-6), iar Ambros Martin cere time out.

Buceschi inscrie de la 7 metri. Manea este servita perfect la semicerc, iar Romania se apropie la un gol de Croatia, este 5-6. Neagu pluteste in aer si marcheaza un gol superb de la 9 metri. Scorul este egal 6-6. Apararea croata cedeaza in fata lui Neagu, jucatoarea noastra inscrie de doua ori consecutiv, iar Romania conduce cu 8-6. Dedu a avut si ea o interventie salvatoare, in minutul 16. Neagu trimite o pasa perfecta, insa Manea arunca peste poarta. Penezic inscrie nestingherita si reduce din difeerenta. Buceshi inscrie de la 7 metri. Penezic mai bifeaza un gol, dar nici Romania nu rateaza. Este 10-8 pentru tricolore.

Romania se distanteaza la trei goluri, dupa un gol marcat de Buceschi de la 7 metri. Dedu are o parada extraordinara. Penezic reduce din diferenta, insa imediat Udristioiu isi trece si ea numele pe lista marcatoarelor. Maric o executa pe Dedu de la 7 metri, este 12-10. Tricolorele incaseaza o noua eliminare, croatele profita de superioritatea numerica si mai marcheaza inca o data, se face 12-11. Udritioiu inscrie un gol superb, mingea a atins bara, apoi a intrat in plasa (13-11). Buceschi arunca din plonjon de la 7 metri si o invinge pe Besen. Penezic reduce din diferenta, este 14-12. Maric este eliminata pentru doua minute, iar Buceschi transforma inca o data de la 7 metri. Aceeasi Penezic inscrie la ultima faza a primei reprize.

Eliza Buceschi obtine o lovitura de la 7 metri si tot ea executa, insa rateaza de aceasta data. Tricolorele au irosit sansa de a se distanta la trei goluri pe tabela. Paula Ungureanu blocheaza un sut al croatelor. Neagu isi asuma responsabilitatea si arunca puternic, este 16-13 pentru echipa lui Ambros Martin. Paula mai are inca o interventie exceptionala, iar Udristioiu inscrie superb, la bara a doua (17-13). Goran Mrden cere time out. Basic reduce din diferenta pentru echipa Croatiei, este 17-14. Iuganu trimite din unghi si face 18-14 pentru Romania. Faza frumoasa construita de croate, dar bara tine cu nationala noastra. Neagu trage ca din tun, iar tricolorele se distanteaza la 5 goluri (19-14). Micijevic mai pune un gol in dreptul Croatiei, iar Neagu trage puternic de la 7 metri. Romania conduce cu 20-15. Elena Pintea primeste a doua eliminare.

A saptea eliminare pentru nationala Romaniei si 7 metri pentru croate. Paula este invinsa la aceasta aruncare (20-17), insa nu rateaza nici Udristioiu. Maric inscrie de la 7 metri. Croatele s-au apropiat la doua goluri (21-19). Oana Manea este inspirata, patrunde printre doua adversare si duce scorul la 22-19 pentru Romania. Neagu face inca o data diferenta (23-19). Croata Micijevic se accidenteaza grav si iese din teren plangand. Jocul curge in favoarea tricolorelor, care se distanteaza la 6 goluri, prin Iuganu si Buceschi. Neagu transforma o lovitura de 7 metri. Romania conduce cu 26-19.

Vine si replica Croatiei, prin Penezic (26-20). Zamfirescu arunca de la sold, iar Romania are un avans considerabil (27-20). Echipa croata incearca sa revina pe tabela, se face 27-21. Neagu are o zi execelenta, trimite din nou decisiv si duce scorul la 28-21. Zamfir isi trece pentru prima data numele pe lista marcatoarelor, este 29-22. Paula este invinsa de la 7 metri, insa Zamfir pastreaza diferenta (30-23). Chiper o lasa fara replica pe Besen, este 31-24 pentru tricolore. Maric o executa inca o data pe Paula (31-25). Nemaskalo inscrie la ultima faza a meciului. Romania se impune cu 31-26 si obtine calificarea in grupele principale ale Campionatului European din Suedia.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)