Andrei Gag, atletul anului 2016 in Romania

0
Posted December 14, 2016 by Lucian Popa in Atletism

andrei gagAruncătorul de greutate Andrei Gag, vicecampion mondial indoor, a fost desemnat cel mai bun atlet român în 2016, cu ocazia Galei Atletismului Românesc, care a avut loc miercuri la București.
În cadrul galei, Federația română de specialitate a premiat sportivii care au ocupat primele 10 locuri în ierarhia performanțelor anului 2016, precum și atleții care și-au depășit cele mai bune rezultate din carieră, dar și pe antrenorii acestora.

Andrei Gag (foto) a fost urmat de ștafeta feminină 4×400 m (Andreea Miklos, Bianca Răzor, Adelina Pastor, Mirela Lavric, Sanda Belgyan, Anamaria Ioniță), iar pe locul 3 a fost triplusaltista Elena Panțuroiu.

Iată sportivii de pe primele 10 locuri ale clasamentului anului în atletismul românesc și performanțele care i-au îndreptățit să ocupe aceste poziții:
1. Andrei Gag, aruncarea greutății (antrenor Ion Zanfirache) — vicecampion mondial indoor, aur la Campionatele europene de aruncări lungi, campion și recordman național în 2016, locul 13 la Jocurile Olimpice de la Rio;
2. Ștafeta feminină 4×400 m (Andreea Miklos, Bianca Răzor, Adelina Pastor, Mirela Lavric, Sanda Belgyan, Anamaria Ioniță) — medalie de bronz la CM indoor, locul 8 la CE în aer liber;
3. Elena Panțuroiu, triplusalt (antrenor Mihaela Nicoară) — locul 5 la CM indoor
4. Echipa feminină de cros (Ancuța Bobocel, Roxana Bârcă, Cristina Negru, Paula Todoran) — medalie de bronz la Campionatele europene;
5. Georgiana Aniței, triplusalt (antrenor Cristinel Nemțeanu) — bronz la CM juniori 1, campioană europeană de juniori 2
6. Alin Firfirică, aruncarea greutății (Ion Zanfirache) — argint la CE de aruncări lungi
7. Echipa feminină de semimaraton (Monica Florea, Paula Todoran, Andreea Piscu) — locul 5 la Campionatele europene
8. Mihai Cristian Pâslaru, 400 m (Maria Andrei) — argint la CE de juniori 2
9. Echipa de juniori 2 de cros (Adrian Garcea, Bogdan Sitoianu, Răzvan Grecu) — medalie de bronz la CE
10. Alexandru Novac, suliță (Mihaela Melinte) — locul 5 la CM de juniori 1

Înaintea începerii ceremoniei de premiere, la care a ținut să participe și președintele COSR, Mihai Covaliu, cei prezenți au păstrat un moment de reculegere în memoria marilor oameni de sport, embleme ale atletismului românesc și mondial, care ne-au părăsit anul acesta: Iolanda Balas-Soter, singura dublă campioană olimpică a atletismului românesc, fostă președintă a FRA, Nicolae Mărășescu, fost atlet, antrenor și conducător de excepție în sportul olimpic nr. 1, Titi Mihail, director tehnic al Federației Române de Atletism, unul dintre cei mai pricepuți tehnicieni ai acestei discipline.

Început cu două medalii la Campionatele mondiale indoor de la Portland (SUA), obținute prin aruncătorul de greutate Andrei Gag (argint) și ștafeta feminină de 4×400 m (bronz), anul atletic 2016 s-a încheiat cu o medalie de bronz cucerită de echipa feminină de senioare la Campionatele Europene de pe 11 decembrie, a remarcat președintele Federației Române de Atletism, Ion Sandu, cel care a adăugat, din surse proprii, cadouri constând în aparatură electronică performantă, premiaților din Gală.

De asemenea, s-a subliniat contribuția substanțială a juniorilor și tineretului la completarea palmaresului acestui an, tot atâtea semnale pentru viitorul atletismului românesc, în perspectiva marilor competiții, cu finalitate chiar la JO din 2020, de la Tokyo.

Potrivit reglementărilor stabilite de Comitetul Executiv al FRA, sportivii care au reușit să-și îmbunătățească performanțele personale anul acesta, finaliștii în concursurile de obiectiv, precum CE în aer liber de la Amsterdam, au fost, de asemenea, recompensați.

În afara sportivilor, au fost premiați și tehnicienii care au pregătit sportivii laureați, inclusiv cei de la componenții ștafetelor și echipelor medaliate, fiecare având antrenorul de club în pregătire.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)