S-au dovedit a fi mult mai eficienti in final. CSM U Oradea – CSU Sibiu 66-63

0
Posted December 30, 2016 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

deniS-a tras cortina peste prima parte a întrecerii baschetbalistice din ţara noastră, în penultima zi a anului 2016. CSM U Oradea campioana României a primit în Arena “Antonio Alexe” vizita celor de la CSU Sibiu, într-un joc contând pentru etapa a XIV-a a ligii Naţionale de baschet. Baschetbaliştii de pe Crişul Repede au încheiat anul cu un succes la limită, conturat abia în finalul jocului scor 66-63 (18-20, 18-14, 12-15, 18-14), în dauna celor de la CSU Sibiu. Curios este faptul că minute bune după terminarea jocului, site-ul oficial al Federaţiei Române de Baschet anunta la finalul jocului, scorul 66-66!!! L-au schimbat în 66-64, oare care a fost scorul corect până la urmă!!!

Cooper a înscris primele puncte, pentru ca Denison să puncteze de la distanţă. Mijajlovic ratează la fel ca şi Nicoară la celălalt panou. Harddy, prin sleam-dunk, rupe coşul, Pasalic combină perfect cu Denison. Bogdan Popescu de la mare distanţă, aruncă şi marchează, M. Zeno finalizează specaculos. Mijajlovic nu poate fi oprit, la fel ca şi Denison de la distanţă. Pare un duel al celor doi, Mijajlovic devine cel mai bun marcator al sibienilor, Mirkovic din zero grade “strânge scorul”.

Vizitatorii se menţin în avantaj, Harddy ratează, la fel ca şi Martin Zeno pe ultimul atac.

Lucic este primul marcator al sfertului secund, Bogdan Popescu din nou de la mare distanţă înscrie perfect. Nicolescu ratează, partida are un ritm foarte bun. Turnover Sibiu, Oradea profită Martin Zeno înscrie. Din nou oaspeţii pierd posesia, Nicolescu îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor. Campioana României cu trei români pe parchet are o evoluţie curajoasă, în cele din urmă Dan Fleşeriu, antrenorul galben-albaştrilor solicită timp de odihnă. După faultul lui M. Zeno la Cooper, a venit rândul lui Cristian Achim să solicite şi el timp de odihnă. Mijajlovic de la distanţă egalează situaţia pe tabelă. Denison ratează în duel cu Lalovic, acesta din urmă marchează de lângă M. Zeno. Pasalic din poziţie dificilă, aruncă şi înscrie, Oradea trece în avantaj, din nou timp de odihnă solicitat de Dan Fleşeriu. Nicoară de la linia de libere ratează ambele tentative,  Popescu pe ultima secundă pune mingea-n coş. Titus Nicoară de la distanţă, un procedeu mai rar efectuat, înscrie, Sibiul prin Mijajlovic ratează ultimul atac.

Oaspeţii irosesc prima posesie după pauză, M. Zeno pasează aiurea. Harddy egalează situaţia pe tabelă, M. Zeno înscrie, Mijajlovic, profită de indecizia lui Mirkovic şi înscrie de la distanţă. Pasalic de la distanţă înscrie şi el, Harddy pe urmărire deviază balonul în coş. Zeno ratează iarăşi din zero grade, Harddy ratează şi face un fault total inutil. Cristian Achim solicită timp de odihnă. M. Zeno înscrie de lângă adversarul direct, B. Popescu înscrie şi libera suplimentară. Mirkovic de la linia de libere egalează situaţia pe tabelă. Davis de la linia de libere îşi duce echipa în avantaj, Ţibîrnă din aceeaşi postură egalează. Oradea are ultima posesie, M. Zeno ratează.

Nicolescu reduce din diferenţă, Paliciuc este oprit regulamentar de Mirkovic. Lalovic face diferenţa, Nicolescu singur cu panoul, îi tremură mâna. Pasalic îl anhajează perfect pe Ţibînă care nu poate rata, Mirkvoic de la distanţă îşi duce echipa în avantaj. Timp de odihnă solicitat de Dan Fleşeriu. Harddy forteaza aruncarea şi ratează, M. Zeno îl imită. B. Popescu nu are probleme la linia de libere, Harddy este descalificat. M. Zeno este cel care face diferenţa în două rânduri, exact când echipa avea mai mare nevoie de el. Oradea are patru lungimi avans, timp de odihnă al sibienilor. Lalovic din poziţie dificilă, reuşeşte să înscrie, plus o liberă suplimentară. M. Zeno este exact la libere, oaspeţii comit abatere de 24 secunde. Pasalic aruncă şi înscrie, dar Oradea comite şi ea abatere de 24 secunde. Bogdan Popescu de la mare distanţă înscrie, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Cu 52 secunde înainte de final scorul era egal 62-62. M. Zeno pe ultima secundă de atac aruncă şi înscrie, Cooper egalează imediat. M. Zeno la linia de libere înscrie ambele tentative, Mijajlovic se duce până-n coş. Reuşita din din final a lui M. Zeno face diferenţa, pentru ca Davis să arunce de la mijlocul terenului şi mingea să ricoşeze din coş.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Martin Zeno 21 puncte, Sean Denison 12 puncte de la învingători, respectiv B. Popescu 18 puncte, Mijajlovic 13 puncte de la învinşi.

Miercuri 4 ianuarie din nou la Oradea, campioana României primeşte replica celor de la Le Mans în cadrul rundei a XI-a a Basketball Champiosn League.

Foto: Roby Boroş.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)