Romania succes de senzatie in fata Rusiei la Campionatul European!!!

0
Posted December 7, 2016 by Lucian Popa in Handbal

romaniaRomania a întâlnit reprezentativa Rusiei, campioana olimpica de la Rio de Janeiro, intr-un meci contand pentru Grupa D a Campionatului European de Handbal din Suedia. Partida din “Helsingborg Arena” s-a terminat cu scorul de 22-17 (11-9)

Denisa Dedu a fost de departe ingerul păzitor al porţii noastre, datorită ei în mare parte tricolorele au obţinut un succes de senzaţie.

Min 10 Romania – Rusia 4-2

Dedu pareaza prima aruncare a rusoaicelor. Iuganu deschide scorul pentru Romania. Anna Sen a modificat pentru prima data tabela in dreptul nationalei lui Evgheni Trefilov. Vyakhireva rateaza o lovitura de la 7 metri, trimite peste poarta. Neagu trimite puternic si inscrie, tricolorele conduc cu 2-1. Rusia egaleaza (2-2), iar Cristina Neagu (foto în acţiune)trimite in bara. Buceschi aduce nationala Romaniei in avantaj, dupa o aruncare de la 7 metri (3-2). Neagu marcheaza, este 4-2 pentru Romania. Dedu are doua interventii formidabile.

Min 20 Romania – Rusia 7-4

Oana Manea inscrie de pe semicerc si duce scorul la 5-2. Patrundere excelenta a Melindei Geiger, iar Romania s-a desprins pentru prima oara la patru goluri. Bara tine cu noi, Zhilinskayte rateaza de la 7 metri. Dedu are un reflex incredibil si tabela ramane neschimbata. Neagu arunca de la 7 metri si inscrie, 7-2 pentru Romania. Dimitrieva o surprinde pe Dedu cu o aruncare de la sold, se face 7-3. Dedu este intr-o zi mare, anticipeaza orice lovitura, a aparat 9 aruncari din 12. Rusia inscrie din nou, este 7-4.

Min 30 Romania – Rusia 11-9

Crina Pintea inscrie primul gol al tricolorelor dupa cateva minute de seceta. Gol in vinclu pentru Rusia, se face 8-5. Neagu inscrie cu un sut frumos, marcheaza insa si rusoaicele (9-6). Neagu face diferenta, mai inscrie un gol pentru echipa lui Ambros Martin, Romania conduce cu 10-7. Tricolorele au pierdut din viteza, iar Rusia se apropie la un gol, este 10-9. Geiger inscrie cu un sut exceptional, iar Dedu mai bifeaza o parada. Romania conduce cu 11-9 la pauza.

Minutul 40 România – Rusia 16-14

Repriza a doua incepe cu o ratare din partea echipei noastre, Kalinina anticipeaza o aruncare a lui Neagu. Chiper este si ea blocata, iar Rusia profita de aceste ratari ale tricolorelor si reusesc sa egaleze, este 11-11. Buceschi inscrie fantastic, dar egaleaza rapid si rusoaicele, este 12-12. Dimitrieva trimite in bara. Geiger patrunde in zona centrala si aduce echipa Romaniei in avantaj (14-13). Samokhina suteaza la coltul scurt si o invinge pe Dedu, din nou egalitate (14-14). Buceschi inscrie. Neagu trimite pe langa poarta din lovitura de la 7 metri, in minutul 39. Contraatac superb al tricolorelor, Iuganu inscrie si Romania se distanteaza la doua goluri (16-14).

Min 50 Romania – Rusia 16-14

Dedu are o noua parada exceptionala. Diagonala perfecta a lui Neagu, dar Chiper nu reuseste sa inscrie. Postnova ia si ea la tinta bara, in minutul 45. Neagu trimite un sut violent, dar peste poarta. Zi de gratie pentru Dedu, are o interventie foarte buna la aruncarea lui Kozhokar. Niciun gol in ultimele 10 minute, Romania ramane in avantaj gratie paradelor Denisei Dedu.

Min 60 Romania – Rusia 22-17

Samokhina sparge gheata si le aduce pe rusoaice la un gol diferenta. Vine si replica Romaniei prin Crina Pintea, este 17-15. Echipa lui Evgheni Trefilov are solutii si egaleaza pe tabela. Buceschi inscrie de la 7 metri, este al saselea gol marcat astazi (18-17). Neagu trage puternic si mai bifeaza un gol, rusoaicele nimeresc inca o data bara. Romania conduce cu 19-17. Cristina Neagu marcheaza pentru a saptea oara si le duce pe tricolore la trei goluri distanta, este 20-17. Dedu intervine inca o data salvator, partida exceptionala facuta de sportiva in varsta de 22 de ani. Buceschi transforma si ea o lovitura de la 7 metri. Udristioiu inscrie la ultima faza a meciului. Romania se impune cu 22-17 in fata campioanei olimpice.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)