Vasile Cont, numarul unu la CS Universitar Oradea in 2016

0
Posted December 22, 2016 by Lucian Popa in Atletism

contÎn cursul după-amiezii de marţi 20 decembrie, Sala de Jocuri sportive a Universităţii din Oradea a găzdui o nouă Gală a Sportului Universitar.

Iacob Hanţiu, director al CS Universitar Oradea a fost pentru ultima dată în calitate de gazdă, el urmând a fi trecut în plan secund, în cursul anului viitor având loc examen pentru postul de director la Bucureşti. Şi-au anunţat intenţia aşa tacit mai multe persoane din cadrul clubului care vor concura, acum contează cel mai mult cât eşti de susţinut politic sau ce relaţii ai, la ora examenului în Ministerul Tineretului şi Sportului, având exemplul de anul trecut când a mai fost “trucat” un astfel de examen.

La fel ca şi în ceilalţi ani, CSU Oradea şi-a premiat colaboratorii şi anume Şerban Sere, preşedintele CSM Oradea, Ionel Bungău, directorul CS Crişul Oradea, Korodi Iosif inspector DJST Bihor, Lucian Stance, directorul adjunct al LPS Bihorul, Sandu Ilieş şi Paul Dragoş, decat şi respectiv prodecat al Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport, Alexandru Chirilă un veci colaborator şi Constantin Pană, secretarul Asociaţiei Judeţene de Atletism Bihor.

Rectorul Constantin Bungău a ţinut un scurt discurs în care afirmaţiile erau la prima vedere îndrăzneţe „Vom construi o sală de gimnastică în valoare de 1.200.000 de lei. Totodată vom reabilita actuala sală de sport în special în ceea ce priveşte suprafaţa de joc pentru a oferi condiţii cât mai bune pentru pregătirea sportivilor şi a studenţilor noştri”, a declarat Constantin Bungău. Festivitatea de premiere a fost presărată cu mai multe momente artistice oferite de gimnastele clubului, dar şi demonstraţii puse în scenă de către sportivii secţiilor de karate kyokushin şi tir sportiv.

Trebuie precizat faptul că la CSU Oradea sunt doar trei posturi renumerate, ceilalţi antrenori făcând muncă voluntară. Antrenori premiaţi au fost Virgil Preda, Mariana Preda, Gheorghe Lucaciu, Marius Marinău, Cristian Achim, Milan Mitrovic, Adriana Niculescu, Ioana Nistor, Suzana Onaca, Mirela Casetti, Valeria Scheiner, Mihai Ile, Anca Sabău, Andrada Bulz, Doina Ardelean, Cristian Ardelean, Anca Wallmen, Vasile Leţ, Adriana Floruţa, Mariana Szabo-Alexi, Paul Szabo – Alexi şi Alin Cureş.

Topul sportivilor de la disciplinele neolimpice a fost dominat de karateka kyokushin. Astfel, 4 dintre primii cinci sunt practicanţi ai artelor marţiale.

Top 5 arată astfel:

1. Marius Ilaş,

2. Antoni Ochean,

3. Octavian Faur,

4. Sergiu Maior,

5. Delia Neag (fitness).

Cel mai bun sportiv al clubului CSU Oradea (sporturi olimpice) în anul 2016 este atletul Vasile Conţ (foto), antrenor Robert Olah şi Florina Fărcuţ. Acesta este campion naţional de tineret, dublu vicecampion naţional de tineret, vicecampion balcanic cu echipa României şi totodată ocupantul locului al 6-lea în cadrul probei individuale.

Poziţia a doua a podiumului a fost ocupată de Eliza Molnar (tir), vicecampioană naţională de seniori, dublă vicecampionă naţională de tineret, şi dublă medaliată cu bronz la Campionatul Naţional.  A treia în ierarhia CSU este Francesca Pop, de la aceeaşi secţie, dublă medaliată cu bronz la naţionalele de seniori, triplă campioană naţională de tineret şi medaliată cu bronz la tineret.

Clasamentul celor mai buni sportivi i-a mai cuprins pe Antonia Miclău (tir sportiv) – locul 4, Sergiu Perţe (atletism) – locul 5, Cristina Stoie (tir sportiv) – locul 6 şi Sebastian Blajec (tir sportiv) – locul 7.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)