Atletii Vasile Cont si Laviniu Chis fac cinste judetului Bihor

0
Posted January 9, 2017 by Lucian Popa in Atletism

atacPe data de 8 ianuarie, 2017, în incinta complexului sportiv Matsudo Athletics Park din orașul Matsudo, a avut loc ce-a de-a 62-a ediție a Maratonului Nanakusa, organizat de primăria orașului Matsudo. Participarea atleților români la această manifestare sportivă a devenit deja o tradiție, anul acesta țara noastră fiind reprezentată de Laviniu Mădălin Chiș (19 ani), și Vasile Daniel Conț (foto, 22 de ani), ambii legitimați la LPS CSM Oradea. Cei doi atleți ne-au reprezentat cu succes, cursa de 10.000 de metri fiind câștigată de sportivul Vasile Daniel Conț.

Maratonul Nanakusa este o manifestare sportivă anuală, cu o lungă tradiție, anul acesta ajungând la ediția nr. 62. Maratonul este organizat de primăria orașului Matsudo în colaborare cu diverse asociații și organizații sportive. La ceremonia de deschidere au luat cuvântul dl Atsuko OKANO (Președintele Asociației Matsudo Athletic), dl Kazuhisa OKAMOTO (Directorul Inspectoratului Școlar Matsudo), dl Chiozaki SEIJI (Directorul Departamentului Chiba de la ziarul Mainichi), dl Kenji HONGOYA (Primarul orașului Matsudo) și dl Satoshi OOI (Președintele Consiliului Local Matsudo).

Discursul de deschidere al manifestației sportive a fost susținut de primarul orașului Matsudo, dl Kenji HONGOYA care a vorbit celor peste 6.000 de participanți despre relațiile de prietenie dintre orașul Matsudo și România. De asemenea dl Kenji HONGOYA a transmis celor prezenți că orașul Matsudo a fost declarat în decembrie 2016 oraș gazdă al echipei olimpice române la Jocurile Olimpice din Tokyo care se vor desfășura în anul 2020. Discursul dl HONGOYA a fost urmat de discursul Excelenței Sale Tatiana IOSIPER, Ambasadorul României în Japonia.

chisPrintre invitații speciali ai organizatorilor s-au aflat Excelența Sa, d-na Tatiana IOSIPER (Ambasador al României în Japonia) dl Dr. Alexandru Răzvan HUZA (Secretar I, secția politică a Ambasadei României în Japonia) și Dl Alexandru GUBANDRU (Consul la Ambasada României în Japonia). Aceștia au alergat în cursa de 2 km alături de primarul orașului Matsudo, dl Kenji HONGOYA și de soția acestuia, d-na Masumi HONGOYA.

Startul cursei de 10.000 de metri s-a dat la ora 10:15. Prima jumătate a cursei a fost dominată de cei doi sportivi români iar în final câștigătorul a fost Vasile Daniel Conț. Ambii atleți și-au propus obiectivul de a reprezenta România la Jocurile Olimpice din Tokyo care se vor desfășura în anul 2020.
Participarea celor doi atleți români la Maratonul Nanakusa a fost posibilă datorită eforturilor depuse de dl Kunitomo SOMEYA (președintele Asociației Sportive și Culturale Japonia – România), d-na Mihaela Cristina PATRU (Secretar General al Asociației Sportive și Culturale Japonia – România), dl Tadashi KIKUCHI, dl Noriyuki KAWAGUCHI și d-na Daniela UCHIYAMA (Președintele Comitetului pentru Promovarea Oinei în Japonia).

Asociația de Afaceri Japonezo-Română transmite pe această cale sincere felicitări celor doi sportivi români pentru modul în care au reprezentat România la această competiție dar și pentru toate eforturile depuse de-a lungul timpului. Aceștia au reușit pe calea sportului să apropie relațiile de prietenie dintre cele două țări făcând o contribuție semnificativă la imaginea țării noastre în Japonia.

Participarea la Maratonul Nanakusa a fost urmată de o recepție organizată de Asociația Sportivă și Culturală Japonia – România în cinstea celor doi atleți români, la Camera de Comerț și Industrie Matsudo. La eveniment s-au servit mâncare românească pregătită de restaurantul cu specific românesc La Mihai din Tokyo și vinuri românești oferite de compania importatoare Euro Asia Trading Corporation.
Asociația Sportivă și Culturală Japonia – România / foto: JRSCA


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)