Claudiu Ranieri antrenorul anului, Cristiano Ronaldo, jucatorul anului

0
Posted January 9, 2017 by Lucian Popa in Fotbal

ranieri-fifacomItalianul Claudio Ranieri, tehnicianul echipei de fotbal Leicester City, a obținut luni premiul “The Best” pentru cel mai bun antrenor al anului 2016, cu ocazia Galei premiilor FIFA ce are loc la Zurich.Fotbal – Gala FIFA: Claudio Ranieri, ales cel mai bun antrenor al anului 2016
Italianul Claudio Ranieri, tehnicianul echipei de fotbal Leicester City, a obținut luni premiul “The Best” pentru cel mai bun antrenor al anului 2016, cu ocazia Galei premiilor FIFA ce are loc la Zurich.

Claudio Ranieri (foto) a dus-o în sezonul trecut pe modesta Leicester la câștigarea primului titlu de campioană a Angliei din istoria sa.

“Este o seară incredibilă pentru mine, simplul fapt că mă aflu aici alături de toate aceste legende”, a declarat italianul în vârstă de 65 de ani după ce premiul i-a fost înmânat de fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona.

În cursa pentru acest trofeu au mai fost francezul Zinedine Zidane (Real Madrid) și portughezul Fernando Santos, selecționer al naționalei țării sale. Zidane a câștigat în 2016 Liga Campionilor cu Real Madrid, iar Fernando Santos a obținut cu Portugalia titlul european.

Premiul a fost decis în urma unui vot la care au luat parte căpitani ai naționalelor și selecționeri, suporteri și ziariști.

La categoria cel mai bun antrenor/cea mai bună antrenoare din fotbalul feminin, câștigătoare a fost germana Silvia Neid, fostă selecționeră a naționalei țării sale, cu care a intrat în posesia aurului olimpic la Rio de Janeiro.

Silvia Neid a fost urmată de americanca Jill Ellis și suedeza Pia Sundhage.

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a fost desemnat, luni seara, cel mai bun fotbalist al anului 2016 la Gala FIFA desfasurata la Zurich.
Ronaldo, deja castigator al Balonului de Aur pentru anul 2016, i-a devansat si de aceasta data pe argentinianul Lionel Messi si pe francezul Antoine Griezmann.

Pentru Ronaldo este al patrulea trofeu de fotbalistul anului in acceptiunea FIFA, lusitanul fiind la un trofeu distanta de marele sau rival de la Barcelona, Messi.

Reactie

“Wow, este incredibil. Vreau sa multumesc antrenorilor si colegilor mei. Anul 2016 a fost cel mai bun al carierei mele. Aceasta realizare este incredibila si niciodata nu voi uit acest an”, a spus Ronaldo imediat dupa primirea trofeului.

Capitanii si selectionerii echipelor nationale din toate tarile afiliate la FIFA au votat in ancheta care a dus la decernarea trofeului.

Ronaldo a impresionat in 2016 prin cele 55 de goluri marcate si prin trofeele cu mare greutate care au inclinat balanta in favoarea sa: Liga Campionilor cu Real Madrid si Campionatul European cu nationala Portugaliei.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)