Martin Zeno & Co. a avut nevoie de prelungiri pentru victoria calificarii!!! CSM U Oradea – Kataja Basket 101-91

0
Posted January 18, 2017 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

denisonÎn cadrul etapei a XIII-a a Basketball Champions League, CSM U Oradea campioana României a primit miercuri 18 ianuarie în Arena “Antonio Alexe” vizita celor de la Kataja Basket. A fost cel mai aşteptat duel al Grupei B în care s-au întâlnit două dintre echipele cu şanse reale de a se califica mai departe.

Gazdele au făcut un meci mare dar au fost egalaţi la ultima fază a timpului regulamentar 85-85. A fost nevoie de prelungiri pentru victoria noastră cu scorul de 101-91  (24-18, 21-22, 17-16, 21-27, 16-6). De departe MVP-ul partidei a fost MARTIN ZENO cu 42 puncte, ceva inedit pentru această competiţie.

Partida a debutat în nota de echilibru, Denison înscrie de sub panoul advers. Mirkovic îşi duce echipa în avantaj, pentru ca Rannikko şi King să înscrie de la distanţă, la fel ca şi Mandache. La jumătatea primul sfert tabela arăta 14-15. Nicoară de la distanţă ratează, Denison înscrie doar o liberă, Huolila aruncă de la distanţă şi ratează. Bradley de la distanţă îşi trece şi el nunmele pe lista marcatorilor, iar jocul este extrem de echilibrat. M. Zeno de la distanţă scutură plasa, Oradea trece în avantaj. Mandache combină superb cu M. Zeno, gazdele impun ritmul. Martin Zeno cu un procetaj incredibil 100% măreşte diferenţa. 24-18 după primul sfert.

Brown ratează prima aruncare, M. Zeno de la distanţă marchează din nou. Acelaşi Brown reuşeşte coşul, M. Zeno este imperial. Pe ultima secundă, acesta îşi duce echipa la +10, formă de invidiat pentru american.  Rannikko reduce din diferenţă, Pasalic de la distanţă face diferenţa. Oradea are 6/8 de la distanţă. Timp de odihnă solicitat de vizitatori. Petrişor îl serveşte ideal pe Pasalic care nu poate rata, Bradley de la distanţă scutură plasa. Martin Zeno este on fire, pentru orădeni, incredibil 20 de puncte în 14 minute jucate. King înscrie după un turnover, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim.

Seppala două puncte uşoare pentrzu vizitatori, Lucic faultat de King. Gazdele sunt aproape de penalitate. Lucic de la distanţă ratează, Nicolescu faultează ofensiv. Ţibîrnă cu mult curaj, aruncă de la distanţă şi face diferenţa. Din nou Oradea la +10, King ratează din nou. Mirkovic nu poate ierta, singur de la distanţă. Roş-albaştrii au 80% de la distanţă. Logic timp de odihnă al finlandezilor. Rannikko de la distanţă înscrie din nou, Nicolescu aiurea face fault. Timp de odihnă al gazdelor. Petrişor şi Ţibîrnă ratează de sub panoul advers, Petrişor este din alt film, banca gazdelor lasă de dorit. Mandache ratează de la distanţă, Ţibîrnă alege soluţia pasei singur sub panou. Bihorenii au ultimul atac, M. Zeno aruncă, air-ball. La pauza mare 45-40.

M. Zeno înscrie primele puncte după pauză, Bristol înscrie şi el pentru finlandezi. Nicoară este blocat în momentul aruncării, Titus Nicoară ratează ambele libere!!! Bristol înscrie lejer, Oradea pierde posesia, au nu mai puţin de 11 mingi pierdute. Millings înscrie vizitatorii revin în meci. Mirkovic de la distanţă înscrie într-un moment dificil (3/4). Brown nu are cum să fie oprit, M. Zeno ratează prima aruncare de la semidistanţă. Denison superb, sub panoul advers măreşte diferenţa. M. Zeno imperial înscrie de la distanţă (5/6), viziatorii sunt penalizaţi cu fault ofensiv. Brown îşi arată valoare de la distanţă, Mandache singur, singurel ratează, mingea se încăpăţînează să intre în coş. Procentajul organizatorilor scade, Brown machează nestingherit. Oradea doar o posesie distanţă de adversar. Mandache de la distanţă îşi face treaba, Bradley ratează, pe comtră M. Zeno greşeşte. Mirkovic de la linia de libere nu poate rata, Oradea din nou la +9 pe tabelă, Bradley punctează şi el decisiv. Martin Zeno se dunce până-n coş, Kataja are ultima posesie. Brown obţine faultul, înscrie prima liberă şi pe a doua. Mirkovic pe ultima secundă ratează.

Începe ultimul sfert. Mirkovic se apără bine, Mullings iroseşte primul atac, Rannikko înscrie reducând din handicap, Lucic înscrie şi el primele puncte. Ţibîrnă de la distanţă este imperial, Oradea din nou +9. Mullings pe contră reduce din diferenţă. M. Zeno coş transformat, superb 30 puncte înscrisă de american. King este descalificat pentru cinci greşeli personale, Rannikko de la distanţă înscrie din nou, Pasalic obţine faultul, vizitatorii sunt în penalitate. M. zeno se descurcă superb sub panoul advers, iar Oradea are avantaj. Bradley superb de la distanţă (12/18). Timp de odihnă solicitat de gazde. Mirkovic este superb la libere.

Brown cu adversar în faţă aruncă … şi înscrie. 13 coşuri de la distanţă. Bradley înscrie, Kataja recuperează şi vien la doar un punct în spate. Lucic ratează, Pasalic faultează inutil. Oradea dă semne de oboseală, Bristol înscrie şi preia conducerea pentru oaspeţi. Mirkovic la libere înscrie ambele tantative. 78-77. Mandache de la distanţă ratează şi tot el recuperează. m. zeno ajunge la cota 34, Bradley, egalează din nou 80-80. M. Zeno ratează, Rannikko ratează şi el. Mirkovic scoate faultul. Înscrie prima liberă, şi pe a doua. 82-80. Ultimele 53 secunde. brown înscrie după o recuperare ofensivă. 82-82. timp de odihnă solicitat de Cristian Achim.

Cu zece secunde înainte de final. M. Zeno înscrie un coş care poate fi decisiv. Timp de odihnă solicitat de vizitatori. Brown aruncă şi ratează, Denison recuperează, M. Zeno la linia de libere, doar o singură aruncare transformată. 85-82. surprinzător, Brown de la mare distanţă trimite meciul în ower-time!!! 85-85.

Au urmat prelungirile. Denison înscrie primele puncte, Pasalic de la distanţă înscrie 90-85. Oradae începe perfect prelungirile. brown la linia de libere este exact, 90-87. Denison faultat pe aruncare, bristol descalificat pentru cinci greşeli personale. Denison înscrie prima liberă, şi pe a doua. 92-87. Coş de la distanţă Rannikko 92-90. Mirkovic ratează de la distanţă, Rannikko ratează din nou, posesie Oradea. Denison pasează aiurea, Brown aruncă şi ratează. M. Zeno este imperial, de unul singur marchează din nou. Mandache interceptează, Denison mingea intră cu emoţii. 96-90. Timp de odihnă solicitat de antrenorul vizitatorilor. Rannikko ajunge la linia de libere, înscrie doar o singură tentativă. Mandache scoate faultul, înscrie prima aruncare şi pe a doua. 98-91. Makalainen aruncă aiurea, Oradea are posesia. M. Zeno cireaşa de pe tort, trei puncte decisive 101-91!!! VICTORIE IMENSĂ ŞI CALIFICARE!!!

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Martin Zeno 42 puncte, Mirkovic 17 puncte, mandache 14 punte de la învingători, respectiv Brown 23 puncte, Bradley 21 puncte, Rannikko 17 puncte, King 16 puncte, de la învinşi.

 

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)