Succes oradean datorat unui sfert al treilea de senzatie. CSM U Oradea – Steaua Bucuresti 81-74

0
Posted January 14, 2017 by Lucian Popa in Baschet

steauaÎn cadrul etapei a XVI-a a Ligii Naţionale de baschet masculin, CSM Universitatea, actuala campioană naţioanlă a primit sâmbătă 14 ianuarie la Oradea vizita celor de la Steaua Bucureşti în unul dintre derby-urile rundei.

Gruparea din municipiul de pe Crişul Repede a reuşit o victorie liniştitoare scor 81-74 (18-22, 18-13, 34-13, 11-26).

Gazdele au început modest meciul, steliştii conducând cu 5-0, Mandache de la distanţă reduce din diferenţă. Runkausskas de la distanţă nu poate rata iar roş-albaştrii se menţin în avantaj. Galeria gazdelor răsună în toată sala, vizitatorii fac primele schimbări. M. Zeno ratează la fel ca şi Malesevic. Denison de la linia de libere este exact, Dudzinski transformă doar o liberă. Runkauskas nu poate fi oprit, Mirkovic combină perfect cu Nicoară. Runkasuskas este “on-fire” pentru vizitatori, care joacă la un nivel ridicat. Mirkovic scutură plasa de la distanţă, Runkausskas pe ultima secundă marchează. Timp de odihnă solicitat de orădeni. M. Zeno de la distanţă ratează, Pasalic pe un picior aruncă şi înscrie. Malesevic tatonat de un jucător înscrie de la distanşţă. Oradea are ultima posesie. M. Zeno îşi caută poziţia, aruncă şi înscrie.

M. Paul ratează prima aruncare a sfertului secund, M. Zeno înscrie de sub panoul advers. Pa;ca de la distanţă ratează, timp de odihnă solicitat de Claudiu Fomotescu. După o pauză de jumătate de sezon, Will Franklin revine în echipa bihoreană. Pasalic de la distanţă scutură plasa, Oradea revine practic în joc. Dudzinski de la distanţă înscrie şi el. Ţibîrbă înscrie de sub panoul stelist, Nicolescu ratează, Nicoară urmăreşte şi înscrie. 29-30 arăta tabela. Mirkovic cu adversar în faţă înscrie, timp de odihnă solicitat de Steaua. Runde 7-0 în favoarea gazdelor. Mirkovic este exact la libere, Pasalc pe ultima secundă ratează, Long face diferenţa. Timp de odihnă al gazdelor. Pasalic îl angajează perfect pe Ţibîrnă, arbitrii fac exces de zel, Baciu ajunge la linia de libere. ratează prima, şi pe a doua. Long pasează aiurea, M. Zeno ratează ultima aruncare. Avantaj de doar un puct pentru gazde la pauza mare.

Denison din zero grade nu poate rata, Dudzinski înscrie şi el. Mikovic menţine Oradea la +6, şi tot el măreşte diferenţa. +9. Aşa cum era de aşteptat, Claudiu Fomotescu solicită timp de odihnă. A fost cea mai mare diferenţă pe tabelă. Long de la distanţă ratează, Titus Nicoară de la distanţă face diferenţa. Runkauskas readuce Steaua în joc, Mandache din nou triplă, publicul este foarte mulţumit. Oradea începe partea a doua mult mai hotărâtă să tranşeze disputa în favoarea ei. Dudzinski ratează libera suplimentară. Nicoară din întoarcere măreşte diferenţa, M. Zeno de la distanţă punctează decisiv. Pare să se desprindă în învingătoare clară, Mirkovic punctează pe contră. Pe teren există doar o singură echipă bihpreană, hotărâtă să-şi arată valoarea superioară. 22 de puncte primite de militari în câteva minute. Mandache şi Denison, duc Oradea la +20. Cel mai bun sfert din acest sezon, bihorenii pur si simplu fac spectacol. Mandache pe la spate pentru Denison, coşul fiind anulat. Mandache a călcat tuşa. Steaua reduce din diferenţă, Nicoară singur cu panoul nu are cum rata. Ţibîrnă are ultima aruncare ratată.

Negoiţescu de la distanţă scutură plasa, incident pe parchet, Paşca este implicat într-un conflict. Long de la distanţă readuce teaua în joc. Franklin îl angajează pe Ţibîrnă care este blocat. Nicoară ratează prima liberă, dar o înscroe pe a doua. Dudzinski înscrie pe angajare, Deniosn o face şi el. Dudzinski de la distanţă înscrie, Jovtovic de lângă Denison reduce din diferenţă. Runkauskas şi M. Zeno înscriu, Long punctează de la libere. Franklin şi el la libere înscrie, şi e final de joc.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Mirkovic 19 puncte, Denison 14, Nicoară 12 de la gazde, respectiv Runkauskas 27, Dudzinski 17 de la vizitatori.

Miercuri 18 ianuarie, CSM U Oradea va primi în Arena “Antonio Alexe” vizita celor de la Kataja, îân cadrul etapei a XIII-a a Basketball Champions League.

Foto: Roby Boroş.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)