Handbalitii oradeni au ales pregatiarea pe plan local in locul cantonamentului

0
Posted January 13, 2017 by Lucian Popa in Handbal

handbal 3Handbaliştii de la CSM Oradea pregătesc returul de campionat al Diviziei A. Elevii antrenorului Sebastian Tudor s-au reunit pentru prima dată în noul an pe data de 4 ianuarie, la Arena Antonio Alexe, când la această primă strigare au răspuns prezent toţi jucătorii din lot, mai puţin Alexandru Pop, jucător care trece prin momente dificile, după ce şi-a pierdut tatăl.
Pe data de 6 ianuarie, componenţii echipei masculine de handbal a Oradiei au efectuat analizele de sânge uzuale pentru intrarea în efort. Apoi, începând cu data de 8 ianuarie, echipa a intrat în programul normal de antrenamente, cu două şedinţe de pregătire pe zi, la Arena Antonio Alexe, combinat cu cele de la sala de forţă.
Lotul de jucători ai formaţiei CSM Oradea este acelaşi din turul campionatului, cuprinde 14 componenţi, dintre care 2 portari.
Dintre jucători, nici Elvis Acsinia şi Vlad Păunescu nu urmăresc programul noram cu echipa. Pentru că vin după accidentări, aceştia au un program separat de antrenamente. “Elvis Acsinia îşi face recuperarea la Novokinetic, la centrul de recuperare al fotbalistului Sebi Achim, căruia îi mulţumim pentru sponsorizarea făcută”, a precizat antrenorul Sebastian Tudor.
Pe lângă faptul că nu vor fi efectuate transferuri în această iarnă, conducerea Clubului Sportiv Municipal Oradea a luat decizia de a refuza echipei de handbal masculin şi susţinerea unui cantonament, din motive financiare. Astfel, în premieră în ultimii ani, handbaliştii de la CSM vor sări peste această perioadă de acumulări, urmând a se rezuma doar la pregătirile de pe plan local.
Seria jocurilor amicale va fi deschisă cu dubla din deplasare de la Timişoara, cu echipa de Ligă Naţională Politehnica. Meciurile sunt programate la Sala Constantin Jude sâmbătă, de la ora 17, şi duminică, de la ora 11.30.
Apoi, în perioada 19-21 ianuarie, jucătorii de la CSM Oradea vor participa la un puternic turneu la Baia Mare, la care vor mai fi prezente echipele Minaur Baia Mare, Potaissa Turda şi CSM Satu Mare. În fine, ultimele amicale din această iarnă vor avea loc la Sighişoara, la sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie, la turneul care va fi organizat de clubul gazdă HCM.
“Suntem foarte puţini la antrenament acum, doar 11 oameni, între care cei doi portari, ceea ce face ca lucrurile să fie complicate pentru mine, dar îmi găsesc soluţii pentru a putea să fac antrenamentul aşa cum trebuie şi să începem returul de campionat cu o victorie, cum am învăţat suporterii şi cum suntem noi obişnuiţi, CSM Oradea, să terminăm tot timpul fruntaşi”, a mai declarat antrenorul echipei orădene, Sebastian Tudor.
Returul campionatului Diviziei A la handbal masculin va debuta pe 18 februarie, când CSM Oradea, cea de-a doua clasată din Seria B, va evolua în compania celor de la CSU Constantin Brâncuşi Tg. Jiu.

ebihoreanul.ro


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)