Usain Bolt pierde o medalie olimpica datorita problemelor de dopaj

0
Posted January 25, 2017 by Lucian Popa in Atletism

usain boltUsain Bolt va pierde una dintre cele nouă medalii olimpice de aur din palmares, după ce Nesta Carter, coechipierul său din ştafeta Jamaicăi, a fost depistat pozitiv, la reanalizarea unor probe prelevate în 2008.
Usain Bolt (foto) va pierde una dintre cele nouă medalii olimpice de aur din palmares, după ce Nesta Carter, coechipierul său din ştafeta Jamaicăi, a fost depistat pozitiv, la reanalizarea unor probe prelevate în 2008, informează BBC.

Bolt şi Carter făceau parte din ştafeta care a cucerit aurul în proba de 4×100 metri din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Proba lui Carter se numără printre 454 de eşantioane prelevate în 2008 şi retestate anul trecut. Substanţa interzisă în cazul jamaicanului este metilhexanamină, un stimulant.

În urma deciziei CIO de a-l descalifica pe Carter, Trinidad Tobago intră în posesia medaliei de aur, Japonia ia argintul, iar Brazilia bronzul.

În vârstă de 31 de ani, Nesta Carter a fost şi în ştafeta care a obţinut aurul la Londra, în 2012. În aceeaşi probă, Carter este triplu campion mondial. Jamaicanul a câştigat medalia de bronz în proba de 100 metri la Campionatele Mondiale din 2013, aceasta fiind prima sa medalie individuală.

Din ştafeta jamaicanilor din 2008 mai făceau parte Asafa Powell şi Michael Frater.

La ultimele trei ediţii ale JO, Usain Bolt a câştigat câte trei medalii de aur, la 100 de metri, 200 de metri şi ştafetă 4×100 de metri, dar descalificarea ştafetei din 2008 îl va priva de ceea ce el şi presa internaţională au numit “tripla triplă”.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat la 17 mai 2016 că 31 de sportivi au fost depistaţi pozitiv la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, după efectuarea de noi analize, şi ar putea fi excluşi de la competiţia de la Rio de Janeiro.

Sportivii depistaţi pozitiv provin din 12 ţări şi au evoluat în şase discipline.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)