Campioana pierde dupa doua reprize de prelungiri

0
Posted February 1, 2017 by Lucian Popa in Baschet

bascÎn cadrul rundei a XIX-a a sezonuli regulat în Liga Naţională de baschet masculin a opus faţă în faţă în Sala Contantin Jude din Timişoara, BC SCM din localitate şi CSM U Oradea campioana în exerciţiu.

După două repeiză de prelungiri gruparea alb-violetă a reuşit o victorie muncită cu scorul de 85-84 (14-17, 19-21, 20-11, 16-20, 15-15). A fost un mci care a durat 50 minute cu şansa orădenilor irosită în finalul ambelor reprize de prelungiri.

Oradea iroseşte uşor prima posesie, Komatina marcând primele puncte, Jeremic înscrie doar o liberă, Nicoară reducând din handicap. mandache din zero grade ratează. Oradea se apără foarte bine, M. Zeno înscrie din apropierea panoului advers. Mandache din cealaltă parte a terenului din nou ratează. Jeremic cu panoul înscrie. Denison finalizează superb o acţiune pe cont propriu, la fel ca şi Rambo. Mirkovic este extrem de eficient în terenul advers, Denison finalizează perfect o acţiune ofensivă. Diaz ratează sub panoul advers, Pasalic din a doua tentativă scutură plasa. Timp de odihnă solicitat de Tudor Costescu antrenorul bănăţenilor.

Nicoară duce echipa vizitatoare la +8 pe tabelă, Komatina de la distanţă scutură plasa. După primele zece minute, roş-albaştrii au un minimum avantaj.

Gazdele încep mai bine sfertul sceund, Popa Calotă înscrie şi ratează libera suplimentară, la celălalt panou, Pasalic punctează din nou, Turnover al leilor din Banat, Ţibîrnă de la distanţă ratează, Franklin pivotează şi face diferenţa. Duaz înscrie de lângă Ţibîrnă, care este chemat din nou pe bancă. Pasalic şi Flowers ratează pe rând, Denison, din a treia tentativă înscrie beneficiind şi de o liberă suplimentară.

Pasalic din afara semicercului, aruncă şi înscrie, oaspeţii au o apărare perfectă. Arbitrii fluieră aiurea fault când erau clar paşi. Nicoară din apropierea panoului nu are cum rata, campioana are +7 pe tabelă. Păun reduce din diferenţă, Paşca faultat în afara semicercului. Înscrie prima liberă, şi pe a doua, dar o ratează pe a treia. Rambo liber ratează şi el, Drăguşin este exact la linia de libere. Branko Mirkovic cu un coş senzaţional de la mare, mare distanţă îşi consolidează diferenţa, Mandache are şansa de a mări diferenţa, dar o iroseşte din nou. Jeremic de la distanţă înscrie şi el, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Nicoară la linia de libere este exact, Păun prin sleam-dunk, reduce din diferenţă. Nicoară are ultima aruncare din păcate pentru el irosită.

Denison înscrie primele puncte după pauză, la fel ca şi Drăguşin. Jeremic scoate fault ofensiv la Mandache, şi tot sârbul scutură plasa de la distanţă. Nicoară ratează de sub panoul advers, Mandache recuperează. M Zeno înscrie elegant, Mandache se apără bine. Flowers interceptează în terenul advers, dar nu este exact în timp Drăguşin este oprit neregulamentar de Nicoară. Flowers din nou interceptează, Popa Calotă de la distanţă înscrie, 42-44 obligând-l pe Cristian Achim să solicite timp de odihnă. Ţibîrnă de sub panou nu are cum rata, Paşca de la distanţă ratează. Franklin ratează şi el, meciul se încinge. Se joace pe conte, Komatina înscrie şi el readucând echipa gazdă în spatele campioanei. Flowers lăsat liber în zero grade, dă lovitura, Timişoara preia conducerea. M. Zeno înscrie şi el din nou, Komatina se descurcă de minune şi înscrie inteligent. Oradea are ultima posesie, Pasalic pierd incredibil balonul, Flowers interceptează şi aruncă pe ultimele fracţiuni de secundă, balonul intră în coş 53-49 după trei sferturi.

Ţibîrnă penalizat cu fault, ajunge la cota patru, Flowers cu o triplă deschide sfertul, Rambo din zero grade iroseşte aruncarea. Pasalic aruncă şi ratează, la fel ca şi Denison. M. Zeno ajunge la linia de libere, şi înscrie ambele tentative. 56-51 arăta tabela. Flowers şi Pasalic de la distanţă, fac diferenţa. Flowers într-o zi de graţie, nu are cum să fie oprit. Timp de odihnă solicitat din nou de Cristian Achim. Apărarea campioanei suferă. 62-56, două libere pentru Drăguşin, ambele transformate. Pasalic de la distanţă îşi face treaba. Jeremic pe ultima secundă de la distanţă cu un adversar în faţă înscrie. +8 pentru organizatori. Pasalic este penalizat cu greşeală antisportivă. Nicolescu din zero grade cu sânge rece înscrie. Oradea începe cursa de urmărire. Mirkovic îl angajează perfect pe Denison care înscrie. Timp de odhnă solicitat de antrenorul gazdelor. flowers înscrie doar o liberă, Mandache înscrie şi el. 69-66 arăta tabela. Jeremic forţează de la distanţă, Mandache ratează prima liberă, dar o înscrie pe a doua. Ultimul minut. M. Zeno egalează!!! 69-69. Mai sunt de jucat 27 secunde. Timp de odihnă al timişorenilor. Campioana se apără foarte bine. 3,2 secund ede joc, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. M. Zeno penalizat cu paşi, 0,3 secunde de joc, timp de odihnă al gazdelor, care pierd posesia. Avem ower-time.

Flowers îşi continuă recitalul şi în prelungiri, Nicolescu înscrie prin sleam-dunk. Popa Calotă de la linia de libere înscrie doar o tentativă. 73-71. Denison egalează, Popa Calotă din nou la linia de libere, înscrie doar una. Rambo măreşte diferenţa, 76-73. Denison de al distanţă ratează, Mirkovic egalează din nou!!! 76-76. Rambo de la libere înscrie ambele tentative. 78-76. Pasalic transformă două libere. 78-78. Posesie Oradea 22 de secunde de joc. Bihorenii au şansa victoriei, M. Zeno aruncă, Denison deviază sub panou, dar mingea se încăpăţânează să intre în coş. Din nou prelungiri.

Roş-albaştrii pierd posesia, Flowers din nou impecabil de la distanţă. 81-78. Pasalic descalificat pentru cinci greşeli personale. Jeremic înscrie ambele libere. 83-78. Mirkovic aruncă şi ratează, Turnover al gazdelor, Denison reduce din diferenţă. 83-80. Komatina din zero grade ratează, Denison este trimis la libere. Înscrie doar o tentativă, 83-81. Komatina măreşte diferenţa 85-81. Denison, coş cu fault, aruncă libera şi o înscrie. 85-84. Ambele echipe au şansa înscrierii punctelor, ratate. Oradae are şansa victoriei, irosită. Denison îl angajează perfect pe M. Zeno care singur, singurel ratează înscredibil. 85-84 scor final!!!

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Flowers 22 puncte (7/13 de la distanţă), Jeremic 14 puncte, Komatina 12 de la învingători, Denison 20, Pasalic 17, M. Zeno 13 de la învinşi.

Sâmbătă 4 februarie, CSM U Oradea va juca în deplasare la Bucureşti pe terenul celor de la Dinamo.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)