Excedent bugertar catre MTS de 20 milioane lei

0
Posted February 15, 2017 by Lucian Popa in Altele sporturi

descărcareMinistrul Tineretului și Sportului, Marius Alexandru Dunca (foto), a declarat, că bugetul instituției pe 2017 este mai mic decât cel estimat în decembrie în cadrul audierilor în fața Comisiilor reunite pentru învățământ, știință, tineret și sport ale Camerei Deputaților și Senatului înainte de preluarea mandatului, dar a precizat că acestuia i se adaugă un excedent de aproximativ 20 de milioane de lei din 2016.
Marius Dunca anunțase în luna decembrie a anului trecut, în fața comisiilor parlamentare, că în 2017 bugetul MTS va fi suplimentat cu 198 de milioane de lei față de cel din 2016, care se ridicase la 445.356.000 lei. La 4 februarie, comisiile reunite de buget-finanțe au aprobat, cu majoritate de voturi, un buget pe 2017 de 431.878.000 lei pentru Ministerul Tineretului și Sportului.

“Da, bugetul MTS este mai mic decât cel estimat, dar avem și un excedent bugetar de care nimeni nu a vorbit. Sunt bani necheltuiți de anul trecut. Este vorba despre 20 de milioane de lei în plus față de bugetul anunțat. Eu niciodată nu pot fi satisfăcut de buget, dar avem suficienți bani pentru a ne desfășura activitățile. Trebuie să prioritizăm federațiile și să le încurajăm pe cele care au potențial. Am avut discuții cu reprezentanții federațiilor și vom încerca să găsim soluții. Pentru că nu o să pot rezolva singur toate problemele sportului românesc. Trebuie să lăsăm la o parte orgoliul și mândria și să ne așezăm toți la o masă”, a declarat Dunca.

Ministrul a anunțat că joi va înființa Consiliul Național al Mișcării Sportive din care vor face parte reprezentanți ai mai multor ministere. “Mâine, în ședința de Guvern voi prezenta o notă de înștiințare prin care înființăm Consiliul Național al Mișcării Sportive. Scopul Consiliului este acela de a elabora și implementa proiecte, iar din acesta vor face parte mai multe ministere precum cel al Sănătății, al Educației, al Dezvoltării, al Muncii și al IMM-urilor. Trebuie să implicăm toate ministerele pentru că pentru mine reprezintă o prioritate sportul de masă. Marii noștri campioni provin din zona rurală, așa că este foarte important să ne ducem și spre această zonă”, a precizat Dunca.

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a participat miercuri la o conferință de presă în cadrul căreia Bucharest Running Club a anunțat oficial calendarul de evenimente din acest an, care cuprinde cursa 10K& Family Run din data de 2 aprilie, Bucharest Half Marathon din 13-14 mai Bucharest Marathon din 7-8 octombrie. agerpres.ro


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)