Campioana invinsa in capitala dupa un ultim sfert dezastruos

0
Posted February 4, 2017 by Lucian Popa in Baschet

dundÎn cadrul etapei a XX-a a Ligi Naţionale de bacshet masculin, CSM U Oradea, actuala campioană naţională a jucat în capitală, mai precis în sala Dinamo în compania echipei gazdă. Din păcate echipa din municipiul de pe Crişul Repede a cedat în final deşi trei sferturi şi-a dominat tactic adversarul. Din păcate finalul a fost unl modest al echipei vizitatoare şi a trecut foarte mult timp de când Oradea nu a mai primit 93 de puncte în 40 minute. Scor final 93-81 (18-25, 22-19, 22-21, 31-16).

Orădenii au început perfect meciul având în Nicoară un marcator constant. Denison a mărit diferenţa, iar Mandache a dat lovitura cu un coş de al distanţă. Denison a punctat din nou pentru ca Sutalo să înscrie şi el de la distanţă pentru organizatori. Campioana a menţinut un ritm bun Nicoară a marcat din nou iar Mitchell a înscrie şi el. După primul sfet, bihorenii aveau un avans liniştitor.

Sfertul secund a început în nota de dominare a grupării roş-albastre, Nicoară  şi-a continuat recitalul de la linia de libere, pentru ca Pasalic să înscrie de al distanţă. Mandache a fost exact la libere, Sutalo a marcat după o pătrundere individuală. Ţibîrnă apărut şi el pe parchet şi-a făcut foarte bine treaba. El şi-a dominat fizic adversarul şi a marcat cu uşurinţă coş după coş. Mai mult a marcat şi de la distanţă, dar Stănescu şi Dundjerski au făcut-o şi ei.

La pauza mare Oradea area patru puncte avans 44-40 şi porneau cu prima şansă.

Nicoară a ratat ambele libere. Mitchell a înscris la celălalt panou. Denison a punctat la fel da Dundjerski de la distanţă. După reuşita lui Tasic, gazdele preiau conducerea. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Pe fondul unei apărări visătoare, Orbeanu punctează din nou iar Tasic înscrie din nou. Dundjerski măreşte diferenţa iar Mitchell din cădere cu noroc aruncă şi înscrie. Coşul este anulat pentru expirarea timpului de joc. M. Zeno nu are cum să fie oprit, iar Mirkovic îşi intră în mână şi înscrie, pentru ca Kljajevic intrat pe parchet să înscrie şi el. Mandache singur de la distanţă ratează. Kljajevic pe urmărire reuşeşte să înscrie, Mandache este penalizat cu fault antisportiv. M. Zeno de la distanţă menţine Oradea în avantaj după trei sferturi.

Începe ultimul sfert. Oradea sufera in defensivă, Dundjerski inscrie nestingherit, obligându-l pe Cristian Achim să solicite timp de odihnă. Gazdele au o perioadă extrem de pozitivă. Mandache este penalizat cu fault din nou, Kljajevic punctează din nou şi înscrie libera suplimentară. Tasic domină lupta sub panoul advers, Pasalic şi Mirkovic faultează aiurea, Dinamo profită având o talie superioară pe teren. Mirkovic finalizează o acţiune individuală, Tasic de la distanţă înscrie un coş care se dovedeşte decisiv. 88-74. Timp de odihă solicitat de Cristian Achim. Turnover Oradea, Dundjerski la linia de libere ratează ambele tentative, Mandache comite paşi. Tot el înscrie cu doi adversari în faţă, timp de odihnă solicitat de Eugen Ilie. Mai sunt de jucat 77 secunde. 88-76. Tasic faultat înscrie doar o liberă, Nicolescu redude din handicap dar e deja prea târziu. Un nou timp de odihnă solicitat de echipa gazdă, ultimul al lor. Sutalo este exactă la linia de libere, Ţibîrnă ratează şi face fault. Mirkovic de la distanţă înscrie ultimul coş la întâlniri.

Scor final 93-81. Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Tasic 21 puncte (7/8 de la semidistanţă), Sutalo 15, Mitchell 13 puncte de la învingători, respectiv Mandache 20 puncte, Mirkovic 17, Denison 13.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)