Superba performanta pentru polo-ul romanesc. CSM Digi Oradea in finala EuroCup

0
Posted February 18, 2017 by Lucian Popa in Polo
Ciao restaurant - pizzerie

djorkovicCSM Digi Oradea, vicecampioana României la polo pe apă masculin a disputat sâmbătă 18 februarie, returului semifinalei Len EuroCup. Asta, după ce au pierdut în tur, scor 10-12 (4-3, 4-3, 1-2, 1-4) în deplasare cu Sport Management Verona. Profitând de intrarea gratuită, suporterii gazdelor au luat cu asalt Bazinul Olimpic, mulţi dintre aceştia stând în picioare şi bucurându-se de un polo de calitate. La finele unei partide extrem de tensionate, vicecampioana României a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a se califica în marea finală. scor final 9-6 (0-1, 2-0, 0-2, 3-0, 4-3).

Bihorenii au început bine, ratând prima oportunitate. Tiberiu Negrean aruncând în bară. Italienii au marcat primii prin lovitură de la 5 metrii prin Gallo (0-1). Asanovic cu om în plus în bazin a aruncat pe lângă.

Mihnea Chioveanu nu poate să-l învigă pe portarul advers, Nikola Radjen la debutul în echipa noastră s-a apărat foarte bine. În cele din urmă, T. Negrean sparge gheaţa şi înscrie (1-1).

Cu un şut superb de la distanţă, Ramiro Georgescu duce echipa noastră în avantaj (2-1). Replica vine automat, mingea aruncată de italien lovind bara.

La prima acţiune după pauză, Nicolae Diaconu a aruncat în bară. Din nefericire pentru noi, Verona e beneficiat de o nouă lovitură de la 5 metri, de astă dată parată de Pijetlovic. Petkovic îşi surprinde adversarii cu o boltă perfectă şi restabileşte egalitatea (2-2). Blary dintre doi adversar şi cu portarul sârb în faţă reuşeşte surprinzător să înscrie (2-3). Profitând de omul în plus, T. Negrean reaprinde speranţele cu o reuşită personală (3-3). Din nou iese la rampă Ramiro Georgescu care printr-un super efort a reuşit să înscrie senzaţional. (4-3). Gazdele mai au nevoie de un singur gol pentru calificarea în finală. Mateja Asanovic a reuşit un gol senzaţional cu care echipe noastră era calificată în finală (5-3). Gojko Pijetlovic reuşeşte să apere, iar gazdele au posesia. Mai sunt de jucat 100 secunde. Roş-albaştrii irosesc posesia, dar italienii au om în plus. Mai sunt de jucat 41 secunde. Pijetlovic îşi salvează din nou echipa, Oradea se apropie cu paşi repezi de finală.

Cum diferenţa de goluri era aceeaşi, a fost nevoie de departajare de lovituri de la cinci metri.

T. Negrean a executat primul, aruncă şi înscrie (6-3), Gallo aruncă şi înscrie şi el (6-4).

Mihnea Gheorghe aruncă cu apa şi înscrie (7-4), Petkovic înscrie la cealaltă poartă (7-5).

Asanovic aruncă modest, apără portarul advers, Gongo punctează (7-6).

Ramiro Georgescu aruncă şi înscrie şi el cu apa (8-6), Jelatta aruncă şi apără Pijetlovic.

Radjen are şansa să înscrie şi el, aruncă şi marchează (9-6), Razzi pentru italieni aruncă şi ratează.

CSM DIGI ORADEA ESTE ÎN MAREA FINALĂ LEN EUROCUP, PERFROMANŢĂ SUPERBĂ PENTRU POLO-UL DIN ŢARA NOASTRĂ!!!

 

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)