Campioana Romaniei isi incheie aventura europeana cu o infrangere categorica

0
Posted February 22, 2017 by Lucian Popa in Baschet

atacMiercuri 22 februarie, campioana României la baschet masculin şi anume CSM U Oradea a jucat returul din optimile de finală ale FIBA EuroCup în Turcia, pe terenul celor de la Muratbey Usak Sportif din Turcia. În tur, ai noştrii au reuşit o victorie la zece puncte diferenţă scor 82-72. Din păcate pentru ei în retur elevii lui Cristian Achim, au pierdut cu scorul de 108-82 (30-19, 28-25, 22-22, 28-16). Apărarea a fost punctul slab al echipei bihorene care nu a făcut faţă unui adversar net superior la toate capitolele, care a avut un plus decisiv la capitolul prospeţime.

Oaspeţii au început modest meciul, gazdele s-au distanţat încă din debut. Vasiliaukas şi August au marcat de la distanţă, 15-9 arătând tabela. August a mărit diferenţa iar gruparea din municipiul de pe Crişul Repede avea reale probleme în apărare. 30-19 apăta tabela după primele zece minute dominate clar de turci.

Sfertul secund începe cu un fault tehnic acordat lui Ţibărnă, Harrison a înscris ambele libere. Lucic a redus din handicap, pentru ca Freimanis să înscrie de la distanţă, a cinciea reuşită a gazdelor. Incredibil, McKissic înscrie şi el de la distanţă iar după 14 minute gazdele avea +19 pe tabelă. M. Zeno a aruncat de la distanţă şi a înscrie pentru ca acelaşi McKissic să o facă din nou. Aşa cum era de aşteptat, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. 43-24 era scorul. Campioană României este dominată autoritar, Candan aruncă de la distanţă şi măreşte diferenţa pentru ca acelaşi jucător să se ducă până-n coş. Din nou timp de odihnă al vizitatorilor. Surprinzător, 49-24 arăta tabela. Petrişor ezită să finalizeze, M. Zeno este exact la linia de libere. Freimanis înscrie lejer. Titus Nicoară îşi trece şi el numepoe pe lista marcatorilor, turnover al gazdelor, Mandache înscrie de la distanţă 51-31. Freimanis înscrie din nou cu lejeritate, la fel ca şi Mandache. Vasiliaukas ratează, Nicoară înscrie cu adversar în faţa, timp de odihnă al formaţiei Muratbey Usak. Vasiliaukas de afară aruncă şi înscrie din nou, Denison ratează prima liberă dar o înscrie pe a doua. Freimanis singur de la distanţă ratează, la fel ca şi Mandache un nou turnover al gazdelor. O nouă triplă, marca Mirkovic, scorul pare să se strângă. Nicoară interceptează, M. Zeno peste un adversar înscrie din nou. Vasiliaukas are ultima tentativă de a marca, ratată, la pauza mare gazdele au un avantaj lejer 58-44.

Denison a marcat primul după pauză, Vasiliaukas cu noroc a marcat şi el. În decurs de doar câteva secunde, M. Zeno provoacă două greşeli personale,  August la linia de libere este exact. M. Zeno şi după aceea August înscriu consecutiv, pentru ca Denison să fructifice libera suplimentară. 66-51. August din nou la linia de libere măreşte diferenţa, Ţibîrnă reduce din diferenţă. August rămâne un marcator constant, 69-55, Mirkovic pe final de atac forţează aruncarea, turnover al gazdelor. M. Zeno trece uşor de adversarul direct, din păcate, Vasiliaukas punctează de la distanţă. Nicoară în angajează inteligent pe Ţibîrnă care înscrie şi libera suplimentară. 72-60. August măreşte diferenţa de la libere, Ţibîrnă căpăcit de August. Românii au probleme cu faulturile, Vasiliaukas de la libere înscrie şi el. Lucic aruncă de la distanţă, mingea se încăpăţînează să intre în coş. Ţibîrnă înscrie ambele libere, replica vine pe mâna lui Candan de la distanţă. 78-62. La celălalt panou, Ţibîrnă a punctat. McKissic ia o acţiune pe cont propriul finalizată, M. Zeno o face şi el pe ultimele secundă. 80-66 înainte cu ultimele zece minute.

Lucic a punctat primul cu multă încredere, McKissic de la distanţă punctează extrem de important. Harrison înscrie doar o tentativă de la libere, Mirkovic finalizează po acţiune personală. Timp de odihnă al gazdelor, McKissic de la distanţă scutură plasa. august îşi depăşeşte uşor adversarul direct şi face diferenţa, 89-72. August sleam-dunk de toată frumuseţea peste Ţibîrnă, turnover al bihorenilor. Mirkovic îl angajează pe Mandache acesta înscrie două puncte pe contraatac, fault antisportiv Mirkovic la linia de libere. Înscrie prima, şi pe a doua, 91-76. Harrison se duce până-n coş, beneficiind şi de o liberă suplimentară, ratând însă. Denison aruncă de afară şi reatează, Lucic faultează aiurea. Oradea este în penalitate, Vasiliaukas înscrie ambele libere, 94-76, turnover Oradea. Candan finalizează superb, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Gazdele au +20 pe tabelă. M. Zeno reduce din diferenţa de la linia de libere, August este peste toţi pe pe parchet, înscrie şi are libera suplimentară. 100-78. Mai sunt de jucat puţin peste trei minute. M. Zeno de la linia de libere este exact, Vasiliaukas de la distanţă scutură plasa. Replica vine pe mâna lui Mirkovic care ratează. Finalul a fost la discreţia turcilor care nu au mai forţat, fiind deja calificaţi.

Din păcate pentru noi, roş-albaştrii au părăsit în cele din urmă Cupele Europene după multe jocuri foarte solicitante şi se pot concentra pe jocurile din Liga Naţională. În decurs de doar cinci şase zile au părisit Cupa României şi Cupele Europene.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost August 30 puncte (11/15 de la semidistanţă), Vasiliaukas 28, McKissic 17 de la învingători, respectiv M. Zeno 21 (6/7 de la semidistanţă), Mirkovic 15, denison şi Ţibîrnă fiecare câte 11 puncte.

Următorul joc pentru CSM U Oradea va avea loc sâmbătă 25 februarie la Oradea, de la ora 20,50 cu Phoenix Galaţi în ultima etapă a sezonului regulat din Liga Naţională.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)