Oradea surclaseaza Timisoara la Cupa Romaniei, 92-72

0
Posted February 15, 2017 by Lucian Popa in Baschet

bascÎn cursul serii de miercuri 15 februarie, campioana României la baschet masculin CSM U Oradea a debutat in turneul Final 8 al Cupei României desfasurat la Sibiu. Gruparea locala a întalnit echipa BCM Timisoara. Echipa din municipiul de pe Crisul Repede a demonstrat o clasa peste adversar, reusind în final sa se impună cu scorul de 92-72 (27-12, 30-19, 19-18, 17-22). Joi 16 februarie CSM-ul va întalni in semifinale BC Muresul Targu Mures.

Oradenii au inceput bine, Mandache si Mirkovic marcand primele puncte pentru ca Lucic dupa o recuperare ofensiva si puncteze si el. Tibirna prin sleam-dunk, a facut diferenta. 9-2 in favoarea ros-albastrilor. Lucic de la linia de libere este exact, Mirkovic de la mare distanta il obliga pe Tudor Costescu sa solicite timp de odihna. Martin Zeno continua sa fie exact, si din nou de la distanta inscrie splendid. 19-3 conduce Oradea. Popa Calota din zero grade inscrie si el. Denison beneficiaza de o libera ratata insa. Acesta se revanseaza la faza imediat urmatoare, cand inscrie, Andries reduce din diferenta. Denison inscrie din nou, diferenta se mentine la 15 lungimi dupa primele zece minute disputate.

Pasalic deschide sfertul cu un cos superb de la distanta, Nicolescu marind diferenta. Campioana ajunge lejer la +20 pe tabela, fiind deja favorita jocului. Denison pe ultima secunda puncteaza si el, Dragusin inscriind doar o libera. Din nou Denison intr-o forma de exceptie este de neoprit, Flowers de la semidistanta puncteaza si el. Timisoara nu se regaseste, dua reusita lui Pasalic, din nou baschetbalistii de pe Bega solicita timp de odihna. Jeremic inscrie si el doar o singura libera, Dragusin dupa o recuperare ofensiva inscrie si el. Mandache la sacrificiu inscrie, Komatina inscrie doar o libera. Komatina inscrie de sub panoul oradean, timp de odihna solicitat de Cristian Achim. Mirkovic transforma libera suplimentara, Oradea mentine 19 lungimi avans. Lucic si el la libere, este exact, pentru ca diferenta sa creasca din nou. Tibirna este si el util echipei, Jeremic de la linia de libere puncteaza din nou. Incredibil, Oradea evolueaza la un nivel foarte ridicat, demonstrand valoare superioara. 54-31 arata tabela. Cinci  secunde inainte de pauza. M. Zeno conduce atacul, Mandache arunca si … inscrie, 57-31!!!

Imediat dupa pauza Mirkovic inscrie spectaculos de la mare, mare distanta 60-31, arata tabela, Mandache rateaza libera suplimentara. Petrisor pe ultima secunda isi trece si el numele pe lista marcatorilor, Popa Calota il imita automat. M. Zeno inscrie, timp de odihna al banatenilor. Meciul este la discretia lui Petrisor & Co. Diaz isi face simtita prezenta, Denison iroseste doua libere, Lucic in schimb le-atransformat pe ambele. Singur cu panoul, Lucic nu are cum rata. Timisoara marcheaza sase puncte consecutiv, Nicoara pe urmarire este faultat. Jeremic inscrie la fel ca si Pasalic, iar inainte de ultimul sfert campioana are 25 de puncte avans.

Andries de la distanta inscrie primul, Mirkovic inscrie si el. Din nou timp de odihna solicitat de Tudor Costescu. Pasalic rateaza, Flowers nu poate trece de Denison. Dragusin, dintre doi adversari, puncteaza, Pasca de la libere inscrie doar o singura executie. Meciul se apropie de final, Oradea nu mai are cum scapa victoria. Scorul se strange, Petrisor dupa o infrangere individuala inscrie, Pasalic isi duce echipa la borna 90. Popa Calota revine si el, la fel ca si Komatina. Din nou cinci romani pe parchet in echipa campioana.

Final de joc, victorie fara probleme pentru Nicoara & Co. in fata unui adversar care nu i-a pus reale probleme. Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Mirkovic 15 puncte, Denison si Lucic 14, Pasalic 10 de la invingatori, respectiv Komatina 17 puncte, Dragusin 13 de la invinsi.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)