Oradeanul Horia Trempe, cel mai tanar campion national la tir cu arcul!!!

0
Posted February 28, 2017 by Lucian Popa in Altele sporturi

horiaLa numai 6 ani, Horia Trempe-Cotuna (foto al doilea din drepta), legitimat la Clubul Sportiv “Redpoint” Oradea, a stabilit un nou record naţional: este cel mai tânăr campion naţional din toată istoria tirului cu arcul din România ! El a fost desemnat campion naţional la categoria copii compound la recentul Campionat Naţional pentru copii şi cadeţi desfăşurat la Deva.
Micul arcaş şi-a început “cariera” la Clubul Sportiv “Redpoint” Oradea pe cînd împlinise cinci ani. Este cel mai tînăr arcaş legitimat, din toată istoria acestui sport în ţara noastră, iar la Campionatul Naţional de sală de anul trecut, de la Iaşi, a reuşit, la cei cinci anişori, să uimească toată asistenţa prin îndemînarea şi precizia tirului, obţinând 394 de puncte. Anul acesta, la Deva, la categoria lui au fost mai mulţi concurenţi, pe care i-a surclasat cu un scor de 466 de puncte în urma celor două runde de calificări.

În tirul cu arcul, la probele de indoor, se trag mai întâi calificările: două runde a câte zece serii de trei săgeţi fiecare serie, deci un total de 20 de serii a 60 de săgeţi. Urmează apoi eliminatoriile şi finalele. La categoria copii arc compound, C.S. Redpoint a avut doi sportivi, Horia Trempe-Cotuna (6 ani) şi Daniel Mirişan (7 ani), care au concurat cu sportivi din Târgu-Mureş şi Bucureşti. După o luptă foarte strânsă, Horia Trempe-Cotuna a câştigat medalia de aur, titlul şi tricoul de campion naţional cu 466 de puncte, fiind urmat de Bogdan Avram de la C.S. Şoimii de Mureş (11 ani, vicecampion naţional) cu 454 de puncte şi de David Gruiescu de la Besta Bucureşti (9 ani, medalia de bronz) cu 361 de puncte. La foarte mică distanţă, locul IV a fost adjudecat de Daniel Mirişan, tot de la Redpoint Oradea (7 ani), cu 348 de puncte.

Cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Primăriei Oradea, Rivolto Cons, Vitrerom si DJST, clubul orădean a reuşit să-şi atingă obiectivele: tot la acest campionat, arcaşii orădeni au mai câştigat o medalie de bronz la cadete compound, prin sportiva Vivien Bălteanu, la această categorie titlul revenindu-i Ancăi Danileţ (Aktiv Bucureşti), iar medalia de argint Ştefanei Albu (Unirea Iaşi). La categoria cadeţi compound, sportivul orădean Alin Mureşan s-a clasat pe locul IV, cu 504 puncte, scorul lui fiind însă în creştere netă faţă de campionatul de anul trecut (363 puncte).


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)