Superb succes al voleiului feminin universitar din Oradea

0
Posted February 14, 2017 by Lucian Popa in Volei

voleiCSU Politehnica Timisoara – CSU Oradea 1-3 (-25, -25, -17, -25)
CSU Oradea a evoluat în deplasare cu Politehnica Timisoara in penultima etapa din cadrul returului din divizia A2 la volei feminin seria Vest si au obtinut o victorie importanta impotriva unei contracandidate la calificare in faza semi-finala.

Dupa ce au avut etapa libera saptamana precedenta, in urma disputarii celorlalte jocuri, oradencele au coborat pe locul 5 in clasament, in victoriei surprinzatoare a Politehnicii in deplasare la Medicina Targu Mures si a echipei CSM Satu Mare impotriva echipei Provolei Arad.
In acest sens jocul era unul cu o miza foarte mare, pentru ambele echipe, fiecare dintre acestea fiind nevoite sa castige pentru a se apropia de varful clasamentului.

În primele 2 seturi printr-o mobilizare si concentrare maxima a intregii echipe, CSU Oradea a dominat echipa gazda, la toate capitolele, atat in atac, prin eficienta serviciului si a combinatiilor in atac, cat si in aparare, prin blocaje decisive si preluare precisa. Astfel, seturile au fost castigate clar, fara emotii, setul intai a fost castigat cu scorul de
25-14, iar setul 2 cu scorul de 25-16.

Relaxarea studentelor oradence, pe fondul mobilizarii echipei gazda, a permis timisorencelor sa revina in joc si sa conduca pe tot parcursul setului, adjudecandu-si setul 3 cu scorul de 25-17.
Setul 4 a fost echilibrat, Politehnica a avut un avans de 3 puncte la primul timp tehnic (8-5), insa la jumatatea setului echipele se aflau la egalitate (12 – 12). Urmeaza o desprindere a oradencelor care conduc cu
16-14 la cel de al doilea timp tehnic. Timisorencele revin in set si realizeaza 4 puncte consecutive, scorul fiind 18-16 in favoarea acestora.
Desi universitarele oradence egaleaza la 18, echipa gazda se desprinde din nou, conducand cu scorul de 21-18.

In acest moment jucatoarele de la CSU Oradea s-au strans la mijlocul terenului dupa punctul pierdut si s-au motivat si incurajat, realizand momentul cheie. Intra in teren tanara jucatoare Madalina Pura, iar gazdele
pierd faza de joc si tot ea urmeaza la serviciu. CSU Oradea egaleaza la 21 echipa gazda, antrenoarea Politehnicii Timisoara cere timpi de odihna la scorul de 21-20 si 21-23, dar aceste intreruperi nu-si atins scopul.
Datorita serviciului precis al Madalinei alaturi de actiunile colective reusite de coechipiere, CSU Oradea castiga setul 4 cu scorul de 25-21 si nu poate fi oprita, obtinand astfel cele 3 puncte mult dorite.

Antrenoarea Mariana Szabo-Alexi a evidentiat intreaga echipa si a remarcat faptul ca jucatoarele au inteles momentul important, iar satisfactia este cu atat mai mare cu cat acestea au prestat un joc in care au demonstrat ca
pot evolua la un nivel ridicat si sa colaboreze in orice conditii.

In urma acestui rezultat echipa CSU Oradea revine pe podium si totalizeaza 16 puncte, urmand sa intalneasca in ultima etapa a returului pe lidera clasamentului ACS Agroland Timisoara.

Jocul se va desfasura Sambata 18.02.2017 de la ora 12.30 la Sala polivalenta a Universitatii din Oradea.

CSU Oradea: Fica Iuliana (capitan), Pasca Anca, Haidu Roxana, Chende Bianca, Adamcsik Henriette, Ponorean Nicoleta, Horvath Reka, Rizea Antonia, Pura Madalina, Blaj Giulia, Chis Flavia, Maran Andreea.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)