Trofeul Siroco la tenis de camp, a ajuns la editia a VI-a

0
Posted February 14, 2017 by Lucian Popa in Tenis

006În perioada 18-22 februarie, CS Voinţa Oradea în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor având ca parteren unic Mecord Siroco, organizează ediţia a VI-a a turneului naţional de tenis Trofeul Siroco. Meciurile se vor disputa la sălile de sport din comunele Şuncuiuş şi Vadu Crişului. Mircea Drăgoi preşedinte al CS Voinţa alături de Iosif Korodi inspector al DJST au fost prezenţi la conferinţa de presă.

Primele patru ediţii ale competiţiei s-au disputat pe cele 10 terenuri de zgură ale Clubului Sportiv “Voinţa” Oradea, însă directorul firmei Mecord, domnul inginer Florian Sala, iubitor şi practicant consecvent al sportului alb a ţinut ca din 2016 să se dispute în cele două comune, el fiind originar din localitatea Birtin, comuna Vadu Crişului.

Proiectului „Tenis în comune şi sate din Bihor” a reuşit să mobilizeze copii şi chiar adulţi din zonă care au învăţat să joace tenis, având 23 de jucători legitimaţi din aceste două comune şi alţi copii la iniţiere care îşi desfăşoară antrenamentele de două ori pe săptămână în sălile de sport existente.
Dorim ca turneul să reprezinte o sărbătoare a tenisului în Defileul Crişului Repede.
Ediţia a VI-a a Trofeului Siroco se va desfăşura pe trei categorii de vârstă şi anume 10, 12 şi 16 ani atât la băieţi cât şi la fete. Întrecerea cuprinsă în calendarul oficial al Federaţiei române de Tenis este una de categoria I, câştigătorul urmând a încasa 500 puncte, finalistul 400 iar semifinalişti câte 250 fiecare. De menţionat că invăngătorii din ediţia precedentă au cazarea gratuită pe toată perioada turneului din partea organizatorilor.

Şi-au anunţat prezenţa tenismeni din Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Arad şi posibil din Cluj, în aceeaşi perioadă desfăşurndu-se şi în municipăiul de pe Someş o întrecere. Bugetul turneului va fi undeva în jurul cifrei de 3 000 ron, participanţii urnând a primi apă şi fructe în perioada desfăşurării meciurilor. Arbitru principal va fi Gheorghe Schipor din Timişoara, la finelul întrecerii toţi participanţii urmând a fi invitaţi la o masă comună la Contele Dracula din Vadu Crişului.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)