Au trait periculos pe final de partida. Pitesti – Oradea 76-86

0
Posted March 15, 2017 by Lucian Popa in Baschet

bascÎn cadrul etapei a IV-a a turneului 1-6 al Ligii Naţionale de baschet msculin, CSM U Oradea campioana ţării a jucat miercuri 15 martie în deolasare la Piteşti pe terenul celor de la BCM U din localitate. Baschetbaliştii din municipiul de pe Crişul Repede au făcut din nou un meci bun şi au reuşit în final să se impună mai mult decât meritat cu scorul de 86-76 (24-15, 18-22, 23-18, 21-21).

Marinov şi Mladenovic au marcat primii pentru echipa gazdă, Denison şi M. Zeno au redus din diferenţă. Franklin restalişte egalitatea, Mandache îşi duce echipa în avantaj, Marinov de la distanţa scutură plasa, la fel ca şi Nicoră într-un procedeu care nu prea-l utilizează. Campioana are unele probleme în defensivă, Hunter finalizează defectuos iar Corpodean restabileşte egalitatea. Barnette transfomă două libere, Denison din a treia tentativă scutură plasa. Gabric înscrie din zero grade. Finalul primului sfert îi aparţine bihorneilor, care ajung la +9, printr-un Barnette foarte exact.

Mladevnovic la linia de libere înscrie doar o tentativă, Pasalic de la distanţă măreşte diferenţa. Kostoski pe lângă Ţibîrnă punctează, turnover al roş-albaştrilor. Mladenovic după o recuperare punctează, la fel ca Barnette. Kostoski înscrie, Barnette o face de la distanţă, timp de odihnă al gazdelor. Adi Tudor nu poate fi oprit înd rumul spre coş, Mandache de la distanţă aruncă şi marchează. După reuşita lui Marinov, este rândul lui Cristian Achim să solicite timp de odihnă. Din nou Marinov înscrie, Barnette este blocat de Corpodean. Pasalic aruncă şi ratează, La fel ca şi Nicoară. Cu un minut înainte de final, Hristu Sapera solicită timp de odihnă, Gabric aruncă de la distanţă şi înscrie. Cristian Achim solicită şi el timp de odihnă, M. Zeno pe ultima secundă, aruncă şi ratează.

Nicoară înscrie primele puncte după pauză, Kostoski finalizează şi el. M. Zeno combină perfect cu Denison, acesta din urmă finalizând, la fel ca şi Corpodean. Marinov a transformat ambele libere, Hunter îl imită automat. Campioana are probleme la finalizare, Barnette aruncă scurt, Denison îşi păcăleşte adversarul direct, Gabric este penalizat cu fault antisportiv. Nicoară este perfect la libere, iar acelaţi Titus Nicoară aruncă din nou repede. Marinov din nou aruncă şi înscrie, Barnette are probleme la aruncările libere, în replică Mladenovic înscrie. Pasalic şi Barnette de la distanţă fac diferenţa, un nou timp de odihnă al gazdelor. Adi Tudor înscrie doar o liberă, Hunter iroseşte ultima aruncare.

Campioana continuă să-şi domine tectiv adversarul, M. Zeno şi Nicoară au înscrie din apropiere. Hunter blocat neregulamentar ajunge la linia de libere, înscrie ambele tentative. Vizitatorii au în continuare iniţiativa, Denison penalizat cu fault, exagerată decizia arbitrilor. Campioana se relaxează, Marinov înscrie prin sleam-dunk, Kostoski de la distanţă scutură plasa. Turnover al orădenilor, gazdele pot profita, Adi Tudor de la distanţă înscrie. tensiunea creşte, arbitrii sunt fluieraţi la ficare decizie, se strigă hoţii, hoţii. Arbitrii acordă fault inexistent asupra lui M. Zeno. Marinov reduce din diferenţă de la libere, Nicoară înscrie automat. Ultimul minut de joc. Kostoski se accidentează grav, entorsă de gleznă, fiind scos cu ajutorul colegilor. Denison triplă de şla distanţă, gazdele ratează, roş-albaştrii nu ma aruncă.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost: Marinov 18 puncte, Mladenovic 14, Kostoski 12 de la gazde, respectiv Nicoară şi Denison fiecare câte 19, M. Zeno şi Barnette câte 14 fiecare.
Etapa viitoare, sâmbătă CSM U Oradea primeşte la Oradea vizita celor de la CSU Sibiu.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)