Campioana a fortat atat cat a fost nevoie pentru o victorie facila

0
Posted March 24, 2017 by Lucian Popa in Baschet

006În cursul serii de vineri 24 martie, campioana României la baschet masculin şi anume CSM U Oradea a obţinut un nou succes de astă dată în cadrul etapei a VII-a a turneului 1-6. Adversară i-a fost echipa BC SCM Timişoara de care, a trecut în final cu scorul de 82-72 (26-16, 16-14, 22-22, 18-20).

Orădenii au început bine jocul reuşind să impună ritmul în faţa unei echipe cu multe probleme medicale, Popa Calotă fiind jucătorul esenţial al timişorenilor. Barnette nu poate fi oprit, iar Mandache de la distanţă scutură plasa, Denison este chemat la bancă pentru greşeli personale, iar după primul sfert, Oradea avea zece lungimi avans.

A urmat un sfert al doilea mai modest cu un baschet care nu s-a ridicat la nivelul aşteptat. La avantajul de pe tabelă, roş-albaştrii al alternat momentele pozitive cu cele mai puţin pozitive. Nicolescu a aruncat, mingea a ieşit din inel, Drăguşin a marcat mereu de lângă Ţibîrnă. Şi acesta din urmă a aruncat de la distanţă dar mingea s-a încăpătînat să intre în coş.

După pauză, organizatorii nu au mai forţat, Timişoara a revenit în meci, s-au apropiat la doar cinci puncte dar nu au avut puterea să se implice efectiv în lupta pentru victorie. S-a marcat mult, apărările celor două formaţii nu s-au concentrat destul, iar ultimul sfert a fost unul în care din nou favoriţii au fost apaludaţi la scenă deschisă. Din nou Martin Zeno a fost lăsat în afara lotului, iar pe final, unii jucători care au jucat mai puţin au bifat minute.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Denison cu 17 puncte, Franklin cu 15 şi Mandache cu 13, respectiv Tohatah, Otasevic, Drăguşin şi Popa Calotă, fiecare cu câte 11 puncte.

Etapa viitoare, miercuri 29 martie de la ora 17,00 CSM U Oradea va juca în capitală cu Steaua.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)