Campioana cedeaza in capitala in urma unei evoluti modeste

0
Posted March 29, 2017 by Lucian Popa in Baschet

baschetÎn cadrul etapei a VIII-a a turneului 1-6 al Ligii Naţionale de baschet masculin, CSM U Oradea campioana în exerciţiu a jucat miercuri 29 martie în capitală pe terenul celor de la Steaua. Din păcate pentru ei baschetbaliştii din municipiul de pe Crişul Repede, au pierdut un meci în care evoluţia lor a fost una mult sub aşteptări. Aşadar scor final 85-70 (26-12, 8-22, 33-21, 18-15).

Barnette a ratat prima aruncare a vizitatorilor, Runkauskas înscrie primele puncte. Denison a egalat imediat. Szijarto punctează de al distanţă, acelaşi Denison înscrie doar o tentativă de la linia de libere. Din nou la libere, Denison nu ratează,. Szijarto înscrie şi libera suplimentară. Nicoară faultat de Fraseniuc, înscrie doar o liberă. Interesant este faptul că Steaua are trei greşeli de echipă, orădenii fiind prezenţi la linia de libere de edată. Szijarto înscrie din nou, 9/11 puncte înscrise pentru Steaua. Barnette căpăcit de Falker, Dudzinski de la distanţă scutură plasa, timp de odihnă pentru orădeni. 16-8 arăta tabela. Nicoară ratează de sub panoul advers, Dudzinski înscrie doar o liberă. Nicoară aruncă aiurea, Denison recuperează şi înscrie. Din nou Dudzinski de la distanţă de astă dată ratând, M. Zeno faultat de Malesevic. Curry de la distanţă înscrie şi el, M. Zeno ajunge la linia de libere. Gazdele au probleme cu faulturile, M. Zeno ratează ambele tentative. Runkauskas de la distanţă măreşte diferenţa, fiind on-fire pentru gazde. Bihorenii ratează prea multe libere, Steaua ajunge la +12 pe tabelă, Fraseniuc pe ultima secundă aruncă şi înscrie. Prim sfert modest al campioanei în exerciţiu cu mari probleme la aruncările de la distanţă.

Falker ratează, la celălalt panou Franklin înscrie din apropierea panoului la fel ca şi Dudzinski. Barnette îşi protejează aruncarea, fault uşor acordată asupra lui Pasalic. Acelaşi jucător aruncă şi ratează, Oradea încă nu-şi regăseşte ritmul. Dudzinski este exact la libere, Ţibîrnă singur cu panoul nu are cum rata. Malesevic aruncă de la distanţă şi ratează, Mandache interceptează pe contră pentru Barnette care punctează prin sleam-dunk. Timp de odihnă solicitat de gazde. Barnette incerceptează, Ţibîrnă în continuare ratează liberă. Malesevic aruncă scurt, M. Zeno înscrie, Oradea revine cu un parţial de 9-2. M. Zeno din poziţie dificilă înscrie, Curry ia o acţiune pe cont propriu şi finalizează. Relica vine pe mâna lui M. Zeno. Falker recuperează ofensiv, la fel ca şi Fraseniuc, al patrulea atac consecutiv al gazdelor. Barnette finalizează, steliştii au doar o posesie în plus. M. Zeno înscrie şi libera suplimentară, 32-32 arată tabela. Steaua finalizează, Barnete din a doua tentativă egalează. La pauza mare 34-34.

Szijarto deschide sfertl al treilea printr-o aruncare de la distanţă, Falker măreşte diferenţa. Franklin de la distanţă aruncă aiurea, 0/10 pentru bihoeni, Runkauskas înscrie şi duce Steaua la +8. După un run de 10-0, Cristian Achim nevoit să solicite timp de odihnă. Franklin pe recuperare înscrie, Dudzinski din zero grade înscrie. Defensiva campioanei lasă mult de dorit, turnover al vizitatorilor. Mandache (foto) interceptează şi înscrie, la fel ca şi Szijarto ajuns la cota 15, Malesevic beneficiază de o liberă suplimentară. Andrei Mandache cu noroc înscrie prima triplă din acest joc. Răspunsul vine automat, Malesevic cu siguranţă. Un nou turnover al bihorenilor, Pasalic din poziţie favorită nu are cum rata. Barnette impecabil, timp de odihnă solicitat de Jukka Toijala antrenorul celor din capitală. Dudzinski şi Mandache înscriu repede, Szijarto din nou imperial. Din nou Mandache încă o triplă, replica vine de la Runkauskas. Negoiţescu cele mai uşoare două puncte, Fraseniuc de la linia de libere înscrie ambele tantative. 66-52. Pasalic din zero grade scutură plasa, Falker scoate fault la Denison. Mandache iroseşte ultimul atac.

M. Zeno este primul marcator al ultimului sfert, Falker o face constant. Din nou Falker îşi depăşeşte lejer adversarul direct, scorul ia proporţii. M. Zeno liber înscrie, Runkauskas fără să se uite la coş o face şi el. Pasalic ratează, turnover al gazdelor, timp de odihnă solicitat de bihoreni. Denison înscrie pe final de atac, Runkauskas din toate poziţiile înscrie. Mandache ratează, turnover al bucureştenilor. Fault ofensiv, Mandache reduce din diferenţă. 76-64. Falker ratează, la fel ca şi Mandache. Dudzinski, ratează de două ori consecutv, Barnette la celălalt panou scutură plasa. M. Zeno splendid, cu evitarea adversarului înscrie, la fel ca şi Runkauskas dintr-o poziţie foarte dificilă. Fraseniuc alte două puncte, timp de odihnă slicitat din nou de Cristian Achim. M. Zeno finalizează, Falker face paşi, şi tot el recuperează. Fault aiurea a lui Pasalic, care-l trimite la linia de libere pe Fraseniuc.

Din păcate, apărarea a fost punctul slab al grupării bihorene care a avut mari probleme şi la aruncările de la distanţă, abia după pauză au reuşit să înscrie prin acest procedeu. În condiţiile acestei înfrângeri, le va fi extrem de dificil să termine sezonul regulat pe locul secund în clasament.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Runkauskas 21 puncte, Szijarto 17, Dudzinski 15 de la învingători, respectiv  Martin Zeno 18, Mandache 14, Barnette 13.

Sâmbătă 1 aprilie de la ora 19,00 CSM U Oradea primeşte în Arena “Antonio Alexe” vizita celor de la BCM U Piteşti.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)