Principala favorita la titlul si-a aratat superioritatea. BT U Cluj-Napoca – CSM U Oradea 89-75

0
Posted March 22, 2017 by Lucian Popa in Baschet

baschet oradeaÎn cadrul etapei a VI-a a turneului 1-6 al Ligii Naţionale de baschet masculin, campioana în exerciţiu şi anume CSM U Oradea a jucat miercuri 22 martie la Cluj-Napoca, pe terenul celor de la U BT. Meciul a fost unul extrem de deschis, cu un prim sfert în care sa marcat peste 50 puncte, iar la pauza mare 100 exact. Gruparea din muncicipiul de pe Someş şi- arătat din nou superioritatea şi au câştigat meritat cu scorul de 89-75 (23-28, 19-20, 22-15, 25-12).

A fost o dispută echilibrată în prima parte şi dominată extrem de clar în partea a doua, oboseala fiind principalul adversar al echipei vizitatoare.

Barnette a înscris primele puncte, Dykess a ratat, Franklin mărind diferenţa. Kariniauskas de la libere, reduce din diferenţa, Nicoară este căpăcit de Vlad Moldoveanu. Denison pe urmărire recuperează şi este faultat, Mandache de la distanţă scutură plasa. Campioana ajunge la +9 pe tabelă, Rasic punctează şi el. Denison de la distanţă nu poate rata, timp de odihnă solicitat de Mihai Silvăşan. Rasic din zero grade este perfect, Nicoară din căcilă înscrie şi el. Dykess pătrunde nesingherit, se marchează foarte mult, Oradea revine pe mâna lui Mandache, replica gazdelor prin coşul lui Rasic. Denison ratează libera suplimentară, Dykess sprectaculos înscrie, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Barnette două puncte uşoare pe contraatac, roş-albaştrii au +5 pe tabelă, Kariniauskas finalizează şi beneficiază de o liberă, Lucic pe ultimele secunde aruncă de la distanţă şi înscrie.

Torok înscrie de la distanţă primele puncte ale sfertului secund, tot el recuperează defensiv, din nou orădeanul clujenilor se remarcă la recuperare. 28-28 arată tabela. Pasalic de la distanţă îşi duce echipa în avantaj, Ţibîrnă măreşte diferenţa. Kuti este inexact, turnover al clujenilor. Ţibîrnă este exact la libere, Dykess de la mare distanţă cu adversar în faţă marchează. Oradea combină perfect, Bobe Nicolescu înscrie singur, singurel. Timp de odihnă al gazdelor, Franklin se duce până-n coş. Mandache aruncă şi ratează, Barnette cz o recuperare superbă măreşte diferenţa. 46-34. Moldoveanu de la distanţă şi Dykess înscriu, timp de odihnă din nou al bihorenilor. Lucic dintre doi adversari reuşeşte să înscrie, Pasalic din zero grade menţine un procentaj incredibil 100%. 42-48 la pauza mare!!!

Torok a înscris repede, Kariniauskas o face şi el. Turnover al vizitatorilor, Moldoveanu reduce din diferenţă. Torok restabileşte egalitatea, Dykess în duce echipa în avantaj. Barnette egalează şi tot el de la linia de libere îşi duce echipa în avantaj. Dykess se accidentează dar îşi revine, campioana are posesia. Petrişor marchează, Dykess menţine Clujul în spate la doar o posesie şi tot el îşi duce echipa înainte cu zece minute de final, în avantaj.

Gazdele încep “în forţă” Barro şi Moldoveanu de la distanţă îl obligă pe Achim să solicite timp de odihnă. Pasalic şi Ţibîrnă de la linia de libere readuc echipa bihoreană la două posesii în spatele gazdelor. Kariniauskas după un blocaj a lui Barro, de la distanţă înscrie un coş care poate fi decisiv, Barnette de la linia de libere se remarcă. Denison înscrie din apropiere, 77-72, timp de odihnă al alb-negrilor. Moldoveanu ratează, la fel ca şi Barnette. Moldoveanu pe ultima secundă punctează perfect. 80-72. Denison înscrie doar o liberă, Kariniauskas rupe ritmul şi este decisiv. Denison protejează aruncarea, la celălalt panou, Barro nu are cum rata. 84-75. Tribunele sunt în picioare şi aplaudă la scenă deschisă o nouă victorie a favoriţilor. Kariniauskas pe ultima secundă îşi arată din nou superioritatea cu un coş de la mare distanţă. Aşadar scor final 89-75 în favoarea unei formaţii gazdă care nu pare să aibă adversar în acest sezon.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Dykess 21 puncte, Kariniauskas şi Moldoveanu câte 15 fiecare de la învingători, respectiv Barnette 19, Denison 11, Mandache şi Lucic câte 10 fiecare.

Vineri 24 martie de la ora 19,45 CSM U Oradea va primi replica celor de la BC Timişoara.

 

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)