Campioana din victorie in victorie catre pozitile fruntase ale clasamentului

0
Posted March 18, 2017 by Lucian Popa in Baschet

nicoaraÎn cadrul etapei a V-a a turneului 1-6, CSM U Oradea campioana în exerciţiu la baschet masculin a primit sâmbătă 18 martie, în Arena “Antonio Alexe” din Oradea vizita celor de la CSU Sibiu. Gruparea din municipiul de pe Crişul Repede a avut din nou o prestaţie foarte bună încununată cu un succes, scor 84-72 (16-14, 23-20, 27-17, 18-21).  A fost al patra victorie consecutivă pentru campioana României care a arătat o formă de invidiat.

Gazdele au început perfect meciul, după primul angajament câştigat de organizatori, aceştia au ajuns la o diferenţă de 10 puncte. Sibiuenii au revenit automat pe tabelă, după un run de +9 inexplicabil, acceptat în cele din urmă de gazde, care au întârziat un timp de odihnă. În cele din urmă la finale primului sfert, gazdele aveau doar două puncte avans.

A urmat un al doilea sfert în care Barnette şi-a depăşit în multe faze adversarul direct, pentru ca sibienii să e bazeze pe aruncările de la distanţă. Petrişor a finalizat perfect o acţiune personală, Hardy prin sleam-dunk a “rupt” coşul. Dragoste de al distanţă a scuturat plasa, Barnette a finalizat o acţiune personală. Cooper a redus din diferenţă, pentru ca Franklin să fie exact la libere.

Martin Zeno transformă primele libere după pauză, pentru ca Nicoară să rateze de sub panoul advers. Paliciuc a înscris de la distanţă, Nicoară duă o recuperare ofensivă a înscris. Mandache aruncă şi măreşte diferenţa, Denison şi Paliciuc înscuriu şi ei. Oradea măreşte constant diferenţa, Denison şi M. Zeno nu au cum să fie opriţi. Mijajlovic de la distanţă înscrie şi el, roş-albaştrii au +10 pe tabelă. 57-47. Franklin a mărit diferenţa, Hardy a făcut-o şi el. Mandache din nou decisiv face diferenţa, pentru ca pe final de sfert Pasalic să înscriu un coş spectaculos. 66-51 înainte de ultimul sfert. Învingătoarea era deja ştiută.

Lalovic este primul marcator al ultimului sfert, iar după o recuperare a lui Pasalic, Mandache din nou este omul potrivit la locul potrivit. Barnette înscrie doar o liberă, pentru ca Cooper să pătrundă prin apărarea bihoreană. Mijajlovic recuperează o minge în terenul advers, schimbări în ambele tabere. Hardy şi Tincu înscriu pentru sibieni care vin în spatele gazdelor la zece lungimi. Pasalic de la distanţă ridică publicul în picioare, David la linia de libere nu are cum rata. M. Zeno şi el de la linia de libere, Gheorghe de la distanţă înscrie şi el, cu mult curaj. Franklin şi el din poziţia ideală, iar orădenii marchează din nou peste 80 puncte. Finalul a găsit superbul public local în picioare aplaudând o nouă victorie clară a favoriţilor.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost: Barnett 15 puncte, Nicoară (foto) şi Mandache câte 13 puncte fiecare, de la învingători, respectiv Paliciuc 15 puncte, Cooper 14, Mijajlovic 13 puncte.

Foto: Roby Boroş.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)