Cristian Achim: “Vom invinge aceasta echipa a Clujului atunci cand va trei”

0
Posted March 5, 2017 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim (foto), antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat meciului cu U-BT Cluj-Napoca, din cadrul etapei 23 în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17. Rezultatul final a fost de 79-84.

Iată ce a precizat tehnicianul formației orădene:

“Felicit echipa din Cluj. A făcut un nou joc excepțional. Nu am reușit să le facem față. Îi felicit pentru succes și le urez succes în continuare.

E greu să învingi o echipă care în primele 20 de minute a marcat aproape la fiecare posesie. De asemenea, au făcut mai multe recuperări ofensive importante. Probabil acesta e și motivul pentru care sunt cea mai bună echipă din România. Bravo lor, îi felicit pentru acest lucru și pentru investițiile pe care le-au făcut. Însă nu sunt de nebătut.

Noi va trebui să muncim mai mult. Va trebui să ne găsim calea în această configurație. Practic, se poate spune, avem o echipă pe jumătate nouă. Cu revenirea lui Franklin și a lui Barnette. Din păcate pentru noi, chiar și pe 3 martie, nu am avut tot lotul la dispoziție de la începutul sezonului.

Îi felicit pe jucătorii mei pentru felul în care au luptat în partea a 2-a. Și-au dorit foarte mult, au făcut tot ce a depins de ei. Au făcut un efort foarte mare și la un moment dat am sperat că vom putea răsturna situația pe tabela de marcaj. Clujul este o echipă cu bogată experiență și în momentele de final a știut să gestioneze presiunea exercitată asupra lor prin acea revenire a noastră.

Consider că a fost un meci foarte frumos, plăcut ochiului.

Am spus-o și anul trecut, vom învinge această echipă a Clujului atunci când va trebui. Rămân la acestă părere și acum. Să țineți minte vorbele astea. Cu condiția, desigur, să fim sănătoși.”

Întrebat ce discurs a avut în pauza meciului la vestiar, antrenorul CSM-ului a spus:

“Le-am spus că meciul nu e pierdut. Le-am spus că sunt campionii României, că vreau să ne luptăm și să nu ne uităm la tabela de marcaj. Le-am spus că vreau să luptăm până în ultima secundă, indiferent de scor. Lucru pe care băieții l-au făcut. Le mulțumesc și îi felicit pentru acest lucru.

Eu cred că nimeni nu le poate reproșa nimic față de modul de implicare sau nivelul de angajament avut în acest meci. Nu cred că se poate pune problema în acest fel. Au depus un efort foarte mare și îi felicit.”

Despre jucători:

“Franklin și Barnette nu sunt în ritm de joc. E limpede să fie așa în condițiile în care ei au avut alt program în acest sezon. Will a adus puncte, lucru care nu îi este caracteristic, dar am avut nevoie de o astfel de contribuție în absența lui Pasalic, shooterul echipei. Am convingerea că această echipă va arăta foarte bine la startul playoff-ului. Totul e să rămânem sănătoși. Eu cred că avem potențial și suntem o echipă care până acum nu am fost nici măcar o dată împreună pe o perioadă mai lungă.”

Despre Pasalic:

“El a primit o lovitură în șold la meciul din Turcia. Nu este o accidentare foarte gravă, însă este vorba despre o lovitură. Aceasta provoacă durere și el încă resimte aceste dureri. Muha s-a pregătit cu echipa, dar nu a făcut-o la capacitate maximă. Sperăm să îl avem apt cât mai curând, dar eu nu îl voi forța. Așteptăm să treacă durerea.”

Întrebat despre obiectivul echipei în TOP 6, antrenorul Achim a spus:

“Obiectivul meu este ca în următoarea lună și jumătate să fac această echipă să funcționeze. Suntem singura echipa din România care jocă întreg sezonul în program cu două meciuri pe săptămână, dar de acum încolo și celelalte echipe vor avea acest program.

S-a demonstrat de-a lungul timpului că nu e foarte importantă clasarea la încheierea sezonului regulat. E mai important să fii apt și în formă sportivă la ora playoff-ului. Linia se trage în playoff.”

Despre următorul meci:

“Mergem la Timișoara cu gândul să câștigăm. Sperăm să fie apt și Pasalic la acest meci. Nu avem foarte mult timp de antrenament, dar cel pe care îl avem vreau să îl folosim cum trebuie.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)