Cristian Achim: “Vreau sa imi felicit jucatorii pentru efortul depus”

0
Posted March 12, 2017 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim (foto), antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei cu Steaua CSM EximBank București, scor 80-72, în etapa a 25-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2016/17.

Tehnicianul în vârstă de 46 ani a precizat următoarele:

“O victorie frumoasă și consider că pe deplin meritată. Adversarul nostru a avut o primă repriză realimente formidabilă. Mă bucur că în ultimele două sferturi am întețit ritmul sapărării și am încasat doar 27 puncte în rerpiza secundă, față de 45 în prima repriză. Recunosc că am avut un procentaj excepțional, cu care nu știu dacă ne vom mai întâlni. Trebuie să admit că este o situație rar întâlnită.

Pe de altă parte am primit vreo 4-5 coșuri în ultima secundă de atac, unele dintre ele peste mâna apărătorului. Este imposibil să aperi mai bine acele situații și totuși Steaua a marcat. Nici astfel de lucruri nu se întâmplă în fiecare meci. Steaua a marcat aproape tot în prima repriză, a jucat mult mai precis pe faza ofensivă decât a făcut-o meciul anterior. E adevărat că au avut un jucător nou, care poate să marcheze și este extrem de periculos în faza ofensivă.

Vreau să îmi felicit jucătorii pentru efortul depus. Cred că a văzut toată lumea, deoarece a fost cât se poate de vizibil nivelul de combativitate al echipei în repriza secundă. Din acest motiv sunt mândru să le fiu antrenor acestor jucători.

Steaua este o echipă foarte bună, fizică, dispune de jucători capabili să facă diferența din punct de vedere individual. În multe situații au reușit acest lucru pe parcursul meciului. Au un staff tehnic noi, un conducător de joc nou și cred că vor fi mai periculoși în următoarele meciuri.

Am fost dominați la recuperare. Nu contăm la recuperare ofensivă, o problemă pe care o avem de mai mult timp. Sincer nu mi-am închipuit că în această alcătuire vom fi depășiți cu regularitate la recuperare. Există explicații, dar nu vreau să le dau atenție și cu siguranță nu vreau să ne ascundem în spatele lor. Îmi doresc să nu ne ascundem în spatele problemelor ci să facem ce trebuie pentru a conta la acest capitol, deoarece este unul foarte important în acest sport.”

Achim a prefațat meciul următor, de la Pitești:

“Mă bucur pentru succes, dar mă gândesc deja la meciul următor, de la Pitești. Avem nevoie de victorie în următoarele două meciuri pentru a fi în grafic în ceea ce privește obiectivul nostru pentru TOP 6.

Este un meci extrem de important. Vreau să le amintesc jucătorilor mei maniera în care am pierdut acolo. Chiar dacă la un moment dat am revenit. E adevărat că atunci eram în alte condiții, dar acum sper că vom juca mai bine și îmi doresc o victorie. Nu va fi ușor, deoarece Piteștiul este o echipă redutabilă, cu atât mai puternică pe teren propriu.

Nu este un meci decisiv. Nimic nu e decisiv până la startul playoff-ului.”

Antrenorul CSM-ului și-a încheiat discursul cu următoarea precizare:

“Noi plătim tribut parcursului nostru din Champions League. Nu vreau să par ca lipsit de respect la adresa altor competitoare, însă sunt ferm convins că dacă noi nu jucam în Champions League, ci în FIBA Europe Cup eram în altă poziție în clasament. Nu regret parcursul din Champions League, dar vreau să remarc faptul că acum avem de recuperat în campionat din cauza programului aglomerat. Este un mare minus, deoarece cu acest regulament și cu acest program e imposibil să putem performa pe două planuri pe un interval atât de lung.

Știu că dacă noi nu ne vom atinge obiectivul pentru Liga Națională aceasta explicație nu va avea nicio valoare și oamenii nu vor pune în balanță aceste lucruri. Totuși, eu consider că acest lucru trebuie spus. Am jucat 20 de meciuri în Europa și am fost văduviți de niște rezultate pozitive în campionat prin participarea în Champions League. Aceasta este o realitate!”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)