CSM Digi Oradea in fata unui moment istoric. Kadar Kalman: “Vom juca cu inima”

0
Posted March 20, 2017 by Lucian Popa in Polo

005Miercuri 22 martie, începând cu ora 19,00 toate drumurile suporterilor orădeni şi nu numai, duc către Bazinul Olimpic “Ioan Alexandrescu” din Oradea. De departe cel mai important eveniment al bazinului de la inaugurare va avea loc între o echipă extrem de iubită cum este multipla campioană a României şi anume CSM Digi şi una dintre forţele polo-ului la nivel mondial. Şi anume Ferencvaros Budapesta. Cele două formaţii se vor întâlni în manşa tur a finalui Cupei Len Cup, ediţia 2016-2017.

Sala mică a Primăriei Municipiului Oradea a fost gazda unei conferinţe de presă la care au fost prezenţi Şerban sere preşedintele clubului, Kadar Kalman antrenor principal, Tiberiu Neagren şi Nikola Radjen, doi dintre jucătorii echipei noastre.

La unison, concluzia generală a fost că meciul are o importanţă majoră atât pentru club cât şi pentru oraş, judeţ sau ţară, iar polo-ul românesc ar trebui să fie mândru de acest eveniment.

“Acum la aceste nivel, nu se poate spune că există o favorită, avem şansa noastră să câştigăm şi încercăm să o fructificăm. Dacă luaăm exact valoarea lotului şi calculele hârtiei, ei sunt avantajaţi, şi sper ca presiunea să fie pe umerii lor. Dar într-un astfel de joc, cu opt reprize se poate întâmpla orice. Din păcate pentru noi, Prioteasa nu va juca, Mihnea Gheorghe fiind recuperat complet. Avem şi noi atuurile noastre, contez pe dorinţa de victorie şi entuziasmul jucătorilor noştrii” avea să afirme Kadar Kalman.

Este normal pe undeva în condiţiile în care joci primul meci acasă şi cel decisiv în deplasare ca programul să nu te avantajeze, dar valoarea superioară în cele din urmă va triumfa. “Este foarte important forma de moment a fiecărui jucător în parte precum şi aportul celor care vor intra în apă, spiritul de echipă va fi cel care poate fi decisiv. Am ncredere în pitenţialul echipei noastre” afirma Kadar.

Tiberiu Neagren a fost extrem de realist: “Suntem motivaţi 100 % pentru un rezultat istoric, dacă vom reuşi să ne autodepăşim, vom reuşi să câştigăm. Nimeni în acest moment nu se gândeşte la prima de obiectiv fixată de conducerea clubului. Avem o şansă istorică de a juca o finală iar acest lucru este decisiv, personal îmi plac meciurile cu miză, în plac momentele decisive. Pentru noi contează foarte puţin atuurile celor două echipe, noi ştim de avem de făcut, trebuie să ne concentrăm până la finel. Cred că în acest moment suntem într-o formă sportivă bună dar totul porneşte de la mental. mentalul impune o formă sportivă.

La rândul său, Nikola Radjen, nu venit în familia CSM-ului afirma:”

Cred în victorie și cred că orașul Oradea merită această performanță. Vom juca cu gândul la publicul acesta minunat, care ne-a fost alături până aici și care sunt convins că ne va oferi o nouă mână de ajutor la meciul cu Ferencvaros. Va fi o sărbătoare a polo-ului și îi aștept cu drag pe toți orădenii care vor să fie lângă noi în acest moment extrem de important.

Sunt foarte optimist, dar acest lucru izvorăște din faptul că am deplină încredere în echipa mea și în acest grup. Am convingerea că putem să învingem pe Ferencvaros. Finala va fi câștigată nu de echipa mai bună ci de cea care își va dori mai mult să o adjudece, mă văd nevoit să repet. Eu cred că noi suntem aceia.

Meciul de miercuri este ultimul în această aventură continentală pe teren propriu. Vrem să le oferim orădenilor, în semn de mulțumire, un meci de care să-și amintească cu drag mult timp de acum înainte. Este important să terminăm această aventură pe teren propriu cu o victorie și să ducem la Budapesta un avantaj înaintea manșei decisive.”

Acum mai trebuie precizat câteva aspecte de reţinut. În primul rând meciul de polo se va suprapune o bună mparte din joc cu cel de baschet, campioana jucând la aceeaşi oră la Cluj. Bilete de acces la bazin erau luni 20 martie aproape epuizate în condiţiile în care s-au mai suplimentat încă două tribune în spetele porţiilor, aproape 1 000 de tichete fiind vândute. 75 de persoane vor vei din Ungaria alături de aproximativ 15 jurnalişti maghiari plus o delegaţie numeroasă a acestora. Campioana noastră nu are nevoie de ub public de spectacol, are nevoie de un suporter fanatic pe toată durata jocului, astfel toţi cei care vor merge la bazin trebuie sau mai bine spus ar fi bine să-şi încurajeze extrem de agrseiv favoriţii. În acelaşi timp trebuie să fim conştienţi că polo-ul din ţara vecină este mult peste cel din ţara noastră, iar o posibilă înfrângere va fi considerată pe undeva normală.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)